Arkadaşlar merhaba bir kaç aydır üzerinde uğraştığım bir yerli dizi sitem var seo çalışmalarım nerede ise tamamlandı. şuana kadar ancak eski dizileri ekleyebildim yaklaşık 12.000 bölüm var ve baya hatırı sayılır bir hit alıyorum google de ise yükselişim devam ediyor bu hızla giderse yakında 1 veya 2. sırada çıkacağını düşünüyorum henüz güncel dizi eklemedim çünkü telif konusunda endişelerim var internet ten bakınca bu konu hakkında çok az konuşulmuş ve hiç bir detay yok o yüzden hem kafamdaki sorulara cevap bulmam için hemde başkaları da öğrensin diye wmaracında bu konuyu açmak istedim benim sitem avrupa lokasyonlu ve orada yaşayan bir arkadaşımın üstüne kayıtlı dizileri eklesem ve telif uyarılarını dinlemesem mahkeme kararı ile kapatmanın dışında bir şey yapabilirler mi yapabilirler diyecek arkadaşlar çok tazminat diyecek bazı arkadaşlar fakat emsal siteler hiç takmıyor ve bir şey de olmuyor aşağıda vereceğim örneklerle daha iyi anlayacaksınız.
1. örnek DDIZI
sitesi 10 yılı aşkındır faaliyette tüm yerli dizileri yayımlıyor lokasyonu ABD
bazen bakıyorum bir diziyi kaldırıyor ama 1 hafta sonra yine yayımlamaya devam ediyor ve kimsede bir sey yapamıyor site yıllardır faal
2.örnek FULLDIZIIZLEYELIM
Bu sitede yıllardır aktif ve yine ddizi gibi tüm dizileri yayımlıyor telif filan takmıyor. ilginç olan ise domain türkiyeden istanbuldan satın alınmış ve isim tescil den kayıtlı
3. örnek SONBOLUMIZLESENE
bu site dizi dünyasinin asi çocuğu tüm dizileri yayımlıyor ve kesinlikle çıkartmıyor sisteminde telifle ilgili yazisi bile yok digerleri gibi mahkeme kararı alıyor domain değiştiriyor sadece lokasyon ise ABD
iş bu kadar ilginç gelin bu konuyu wmaraci.com kullanıcıları olarak tartışalım:)