Google Penguen Güncellemesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler



Bilindiği gibi 24 Nisan itibariyle Google yeni bir algoritma ile karşımıza çıktı. Bir çok web sitesi de bu güncellemeden nasibini aldı. Gördüğüm kadarı ile herkes şu sorunun cevabını arıyor. Google Penguen güncellemesi ile neler oldu? Araştırmalarım sonunda güncelleme ile ilgili değerli bilgilere mazhar oldum. Google Penguen güncellemesi ile tüm spam yayın yapan ve anahtar kelime yoğunluğuna sahip sitelere gerekli cezayı verdi.

Bu güncelleme tüm arama sonuçlarını etkiledi. Güncel blog kelimesinde birinci sırada olan sitem bile bu güncellemeden etkilendi. Bunun aksine basit içerikli ancak ziyaretçiyi kandırmayan siteler ise ödüllendirildi. Sitelerinizde hit düşüşü varsa sizin de sitenize Google Penguen tokat atmış anlamına geliyor. Aksine sitelerinizin ziyaretçi yoğunluğu arttı ve trafiğinizi kabartmaya başladıysa Google Penguen güncellemesi size güldü demektir. Aslında Google 19 Nisan tarihinde de Panda 3,5 güncellemesi ile gelmişti karşımıza. Panda güncellemesi spam içerik aksine spam yapmayan siteler içindi. Panda güncellemesiyle spam yapmayan siteniz varsa sıralamalarda üstlere getirildi.

Bizler bu noktada neler yapmalıyız. Öncelikle spam içeriklerimizden kurtulmalıyız. Google aramalarında önde çıkmak adına yaptığımız anahtar kelime optimizasyonlarından vazgeçmeliyiz. Aşırı optimizasyon yarardan çok zarar verir bu söze ayak uydurmalıyız. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra Google webmaster araçlarından tekrar inceleme isteğinde bulunmalıyız. Benzer içeriğe sahip yeni konular oluşturmayın. Özellikle trojan ve virüs gibi zararlı içerik durumlarında aceleci davranıp sitenizi temizleyin. Gereksiz google sorguları göndermeyin. Gizli yönlendirmeler ve gizli bağlantılar (hacklink) kullanmayın. Makalemizin başından beri söylediğimiz gibi spam ve alakasız anahtar kelime kasmayı bırakın. İşte bunlar olmazsa Google Penguen de sizin elinizden tutacaktır.

Mehmet Ali ATLI / Ucli.Net Yazarı…
Kaynak:http://www.ucli.net/google-penguen-guncellemesi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html