Özellikle blog yazarları farklı bloglara girip çıkarken hoşuna giden bir çok tasarımla karşılaşır. Yani sitenin temasını beğenir. Ancak temanın adını öğrenmek çokta kolay olmaz. Hatta tema adını sormak üzere site yöneticisine atılan mesajlara bile çoğu zaman geri dönüş olmaz.


Tema ile beraber WordPress’ in en büyük artısı eklenti sayısının fazlalığı ve her amaca uygun eklenti olmasıdır. Bazen eklenti arama ile de karşılaşabiliriz. Ancak yine bulamayabiliriz.



İşte size vereceğim bu iki site ile hangi sitede hangi temanın ve hangi eklentinin kurulu olduğunu kolayca bulabileceksiniz.



What Theme


Bu web sitesi ile sadece hangi sitenin hangi temayı kullandığını öğrenebiliriz. Tabi ki tema özel yapım değilse. Örneğin; Facebook’ un newsroom web sitesi wordpress altyapısı kullanmasına rağmen bu site ile tema adını öğrenmemiz mümkün değil. Çünkü tema özel yapım.



WP Theme Detector


Bu sitenin What Theme’ den farkı sitede kurulu olan eklentileri de öğrenmemize olanak sağlar. Ayrıca WP Theme Detector ile sitede kullanılan tema ve yüklü olan eklentiler ile beraber sitenin hangi hostingde barındırıldığı bilgisi ve sitenin CDN bilgilerine ulaşabiliyoruz.