Arkadaşlar İlk telif mailim geldi Aşağıda paylaşıyorum
İHTARNAME
Sn. İlgili / Yetkili,
Türkiye'de fikri mülkiyetin korunması ile ilgili ulusal mevzuat gereğince Film Yapımcıları, üzerinde hak sahibi bulundukları film tespitlerinin dijital iletişim de dahil olmak üzere her türlü telli veya telsiz araçlarla satışı veya diğer biçimlerde umuma iletimine izin vermek veya yasaklamak hakkına sahiptir.
x internet hizmetleri A.Ş., film yapımcılarının yapımları üzerindeki dijital ortamda umuma iletim hakkını korumak ve takip etmek üzere kurulmuş bir lisans şirketidir.
Yetkilisi olduğunuz internet sitesi ile ilgili yaptığımız incelemelerde, film yapımcılarının ve x’in koruması altında bulunan, film yapımlarının veya fragmanlarının gerekli izinler almaksızın ve yasa dışı bir şekilde (video, flv, mp4, mkv, mpeg, mpg,rar ve benzer formatlarda) kullanıldığı, streaming de dahil on-line olarak izlenebildiği, direkt olarak ya da link verme yolu (basit link, derin link, embed...) ile sitede umuma iletildiği ve/veya download yolu ile çoğaltma imkanı verildiği ve başkalarının erişimine imkan sağlandığı belirlenmiştir.
Tüm bu sebeplerle, ilgili mevzuat hükümleri gereğince işbu e-mailimizin tarafınıza ulaşmasından itibaren 3 ( üç ) gün içerisinde; müvekkil x koruması altında bulunan, ihlale konu edilen ve aşağıda liste halinde belirtilen tüm film ve dizi yapımlarının fragmanlarının, reklam afişlerinin ve/veya yapımlara ait her türlü resim veya videonun içerikten çıkarılmasını, yapılan on-line yayınların durdurulması gerekliliğini ihtaren bildiririz.
Aksi takdirde hakkınızda CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA suç duyurusunda bulunulacağını, Savcılık ve Emniyet Güçlerinin birleşimi ile sitenin yetkilisinin kimlik ve adres tespitinin yapılacağını, yakalama (baskın), el koyma (bilgisayarlar, harici hard diskler..) ve tutuklama gerçekleştirileceğini, hakkınızda şahsi ceza davası açılacağını, yapılan eylemlerin Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) md. 70’e göre Bağlantılı Haklara Tecavüz SUÇ’unu oluşturduğunu ve beş yıla kadar hapis cezası ile yaptırıma bağlandığını; x’in maddi, manevi zararlarının telafisi ile birlikte FSEK md 68’e göre eğer telif hakkı ihlalinde bulunan kişi ile bir lisans sözleşmesi yapılsaydı, belirlenecek telif ücretinin 3 katının tazminat olarak ödenmesine, FSEK md.70/f.3’e göre tarafınızca elde edilen haksız kârın xxx’e iadesine yönelik tazminat davası açılacağını, yargılama masraflarının ve avukatlık ücretlerinin tarafınıza yükletileceğini, FSEK Ek 4. maddeye göre sitenizin derhal erişime engelleneceğini ulusal ve uluslar arası mevzuattan kaynaklanan tüm başvuru ve şikayet haklarının kullanılacağını, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasının ilgili maddeleri gereğince ihtaren bildiririz.
xx internet hizmetleri A.Ş. / Hukuk Departmanı
Telif haklarının sahibi olduğumuz, aşağıda isimleri belirtilen sinema ve dizi yapımlarının üç gün içerisinde sitenin içeriğinden çıkartılması gerekmektedir.
Avukat :xxx
xxnet
Firmanın adına x dedim arkadaşlar dizileri kaldırmayacağım her mail atanı kaldırırsak vay halimize bir de sizin fikirlerinizi sorayim dedim...