Arkadaşlar İstanbulda yaşanır mı diyenler olmuş ama masrafının yanında getirisi de çok, sektörel anlamda birçok işin başkenti, hatta uğraştığınız Web sektörü için Dünya'da ki sayılı yerlerden birisi. Birde burada asgari ücret 1400 değil zaten, yani kırtasiye çırağı arkadaşım dahi 1800 TL'den çalışıyor.

Esenyurt'da yaşarım, şehir merkeziyle çok işim yok diyorsan 350-400'e dahi bulursun. Evlerde çok kalitesiz sayılmaz, bakacak olursan metrobüs'ü var. İnsanı açısından pek İstanbuldaymış hissi vermez ama bence yaşanmayacak kadar da değil.

Ümraniye'de bütçenizi biraz daha zorlasanız (500 değil de 600-700 civarı gibi mesela) öğrenci tipi evlere denk gelirsiniz kesin. Daha merkezi, ulaşım heryere kolay bir bölge.

Ispartakule taraflarında ise 500 TL'ye kral dairesinde yaşarsınız, bir arkadaşım 500 TL'ye 1+1'de kalıyordu, spor salonu ve havuzu dahi vardı sitenin, mis gibi. Ha İstanbulu bilmeyip lafa atılacak arkadaşlara da not düşeyim, bahsettiğim yer Taksim kadar merkezi bir yere 45dk, trafik çoksa 1 saat.

Fikirtepe, dönemsel bir yer arıyorsanız göz atın hocam, kentsel dönüşümden ötürü bayağı ucuz evler, fakat şöyle bir kötü yanı var, bölge savaş alanına dönmüş... Bir kısmı Suriye göçmenleriyle dolu, bir kısmı Çingenelerle, bir kısmı tinerci ve torbacı tayfasıyla...