lostyazilim
tr.link

Bu domainle site açsam ne gibi sıkıntılar yaşarım?

20 Mesajlar 2.849 Okunma
lstbozum
tr.link

musa5734 musa5734 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 162
  • Beğeniler 54 / 14
  • Ticaret 7, (%100)

BetAjans adlı üyeden alıntı

Bu arada birkaç gündür forumda görüyorum domaininle ilgili sürekli bir şeyler paylaşıyorsun. Senin çok hoşuna gitmiş olabilir ama kesinlikle iyi bir domain değil. Ne teknoloji sitesi, ne de antivirüs rehberi için mantıklı bir isim değil.

domainle ilgili iki konu var, konu açmamın sebebide aklımdaki soru işareterini gidermekti çok hoşuma gittiğinden değil. Yardımlarınız için teşekkürler.

wmaraci
reklam

KartPazar KartPazar Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ön Ödemeli Kart Satışı
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1135
  • Beğeniler 160 / 373
  • Ticaret 16, (%100)
Web dünyasına yeni girmişsin sanırım. Samimiyetine sığınarak, seni boşa çekilecek küreklerden kurtarabilecek birkaç tavsiyede bulunmak isterim. Tutkulu olduğun, hakkında araştırmak, okumak ve yazmaktan hoşlandığın bir konu varsa, (ki muhakkak vardır) aç bir blog sitesi. Bu wordpress de olabilir, blogger da. İlla özel domainin olmasına gerek yok. Sevdiğin şeyi yaptığın için hem sıkılıp vazgeçmezsin, hem de seni seven insanlardan oluşan bir kitle birikir etrafında. Sen de bu web macerandan keyif alır, en iyi içeriği sen üretmek için çalışırsın.
musa5734

kişi bu mesajı beğendi.

yigitt yigitt Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 0 / 11
  • Ticaret 8, (%100)

Kapatılmaz kardeşim, hiçbir site kapatılamaz. İnternet kimsenin tekelinde olan bir şey değildir.

Kapatılır.Ben bir dekorasyon firmasıyla davalık oldum ve kapanacak site.Hatta o markanın adını kullanan her içerik internetten kalkacak.Adam hemde keyword domainini almış.Açma kardeşim başına bela olur.Eve ihtar yollayacaklar onu bekliyorum bende.Sonrasında siteyi kapayacağım.Kapanmaz diyorsan satayım sana siteyi 150 tl geliri var aylık.
musa5734

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1135
  • Beğeniler 160 / 373
  • Ticaret 16, (%100)
Seni mahkemeye vermiş olabilir, ama siteni kapatamaz. Bu teknik olarak mümkün değil. Daha önceki mesajımda da söylediğim gibi internet birinin kontrolünde olan bir şey değil!
musa5734

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

altef4 altef4 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** G**
  • Mesajlar 302
  • Beğeniler 14 / 69
  • Ticaret 2, (%100)
Topluluğa aykırı içerik olmadığı sürece hiç bir bahaneyle gerekçeyle site kapatılamaz birde norton360 , .net uzantısını kendisi için önemli bulsaydı zaten satın alarak kapatırdı uzantıyı içiniz rahat olsun markaya giydirme yapmadığınız sürece mahkemelik olmazsınız
musa5734

kişi bu mesajı beğendi.

musa5734 musa5734 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 162
  • Beğeniler 54 / 14
  • Ticaret 7, (%100)
Sitemi kapatamaz ama mahkeme açabilir yani, mahkeme actıktan sonra sıteyı açsam ne açmasam ne, mahkeme netıcesıne göre yine kapanır yada bi yaptırımı olur. Sanırım hiç bulasmamak en mantıklısı. Yada norton u poh pohlayıcı içerık girmek lazım :)

• Üyelik 14.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 0 / 11
  • Ticaret 8, (%100)

Seni mahkemeye vermiş olabilir, ama siteni kapatamaz. Bu teknik olarak mümkün değil. Daha önceki mesajımda da söylediğim gibi internet birinin kontrolünde olan bir şey değil!

Domain firmasıyla bile iletişime geçip alır domaini elinden.Geçmişte yaşandı bu tür şeyler.Siteyi kapatmaktan kastım bu.Ben 2005 senesinden beri internet alemindeyim neler gördüm neler.Mahkeme kararı çıksın site öyle bir kapanır ki şaşar kalırsın.Avukatınız yok galiba gidip danışın isterseniz.
musa5734

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1135
  • Beğeniler 160 / 373
  • Ticaret 16, (%100)
Ya kardeşim adamlar site açıp, birleşik devletlerin bütün gizli iç yazışmalarını yayınlıyor da amerikan hükümeti bir şey yapamıyor. Senin kimsenin takmadığı mahkemenin aldığı karar mı domaine el koyduracak. Öyle bir dünya yok! Bugün dijitürk yeni adıyla bein sportsun yayınlarını veren bir sürü site var. Dijitürk'ün onlarca avukatı bu sitelere karşı savaş veriyor. Ne yapabiliyorlar biliyor musun ? Tek yapabildikleri Türk mahkemelerinden siteye girişe engel koydurabilmek. 55 yaşındaki bakkal amcaların dns değiştirme bildiği ülkede bu yasak hiçbir şeyi etkilemiyor.

• Üyelik 14.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Ekonomist
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 0 / 11
  • Ticaret 8, (%100)

Ya kardeşim adamlar site açıp, birleşik devletlerin bütün gizli iç yazışmalarını yayınlıyor da amerikan hükümeti bir şey yapamıyor. Senin kimsenin takmadığı mahkemenin aldığı karar mı domaine el koyduracak. Öyle bir dünya yok! Bugün dijitürk yeni adıyla bein sportsun yayınlarını veren bir sürü site var. Dijitürk'ün onlarca avukatı bu sitelere karşı savaş veriyor. Ne yapabiliyorlar biliyor musun ? Tek yapabildikleri Türk mahkemelerinden siteye girişe engel koydurabilmek. 55 yaşındaki bakkal amcaların dns değiştirme bildiği ülkede bu yasak hiçbir şeyi etkilemiyor.

Ben neyden bahsettim.Domaine el koyabiliyorlar.Siteleri engelleyebiliyorlar.Avukatlık oluyorsun.Arkadaşım bir zamanlar dijitürkle alakalı sitesi yüzünden mahkemelerde süründü.Hatta yayın falan yapmıyordu bile.Böyle büyük firmalarla uğraşılmaz.Karar arkadaşın isterse açsın.Ben 12 yıllık tecrübeme dayanarak konuşuyorum bu adalet sistemiyle her şeyi yaparlar.

• Üyelik 03.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1135
  • Beğeniler 160 / 373
  • Ticaret 16, (%100)
KOYAMAZLAR KARDEŞİM KOYAMAZLAR!!!! DOMAINIME KIMSE EL KOYAMAZ!!! BEN WHOIS PRIVACY ALMAYA DEVAM ETTIGIM SURECE DE KIMSE O DOMANININ BANA AIT OLDUGUNU BILEMEZ!!! KIMSE BANA DAVA ACAMAZ!!!

Yaparlar, ederler diyorsun, boş boş konuşuyorsun, söylediklerinin hiçbir dayanağı yok. Öyle bir şey mümkün olsa bugün el konulacak binlerce yasa dışı site var. Hangisi kapatılabiliyor ?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al