masteyen adlı üyeden alıntı

PYD PKK'nın başka ülkede ki yapılanması iken nasıl oluyor da terör örgütü kapsamına girmiyor sizin için?


Pyd terör örgütü ise bu hükümet değil mi sınırlarından silahlı peşmerge güçlerini Pyd ye destek için geçiren, bu ülke topraklarından silahlı destek sağlayan ? Hükümet de terör örgütü destekçisi o zaman ? Hükümetin gazetelerinin Kardeşlik Koridoru manşetleri daha eskimedi .

Pyd lideri Salih Müslim kaç kere Ankaraya geldi hükümet ile görüştü, madem terör örgütü neden gelmişken tutuklamadılar da görüştüler ?

Bu ülke başbakanı, Kobani de direnen Pydye kardeşlerime selam olsun dedi, neden aynı suçlama ona da yapılmadı ?

Pyd eğer hükümetin, Öso ile birlikte hareket et silahlı destek sağlayalım teklifini kabul etse terör örgütü denmeyecekti, pkk ile ilişkisi de devam edecekti bunu kim nasıl açıklayacak peki, hükümet terör örgütüne silah mı verecekti yani ?

Pyd o günden bu güne hiç bir değişime uğramadı ki. O gün ne ise şimdi de aynı. Üstelik çok kez iş birliği teklifleri oldu karşılıklı, hiç bir suretle Türkiyeye saldırma ya da toprak bütünlüğünü riske atacak bir girişimde bulunmayacaklarını da çok kez söylediler, zaten böyle bir güçleri de şansları da yok, Suriyeden kopup bir devlet bile kursalar Türkiyeye muhtaç durumda kalacaklar mecburen iyi ilişkiler kurmak zorundalar. En uç şeyler bile olsa en kötü Barzani olayının benzeri yaşanacak, neredeyse eyaletimiz gibi bir toprak olacaktı orası.

Bak şunu anlarım, politik çıkarlarımız çatışıyor ve uyuşmuyor, bu yüzden düşman yapıdır denilebilir, dost olmuyoruz, destek yardımcı olmayacağız denebilir. Fakat terörist denemez. Zaten diyorum ya Türkiye hariç Pyd için terörist diyen hangi devletler var ? Rusya ABD AB Suriye Kanada hepsi destek veriyor meşru bir yapı olarak kabul ediyor, sadece Türkiye terörist diyor.

Yok illa terörist ise, mevcut hükümetin terör örgütüne silahlı destekten yargılanması, başbakanın c.başkanının bu desteklerinden ötürü vatana ihanetten tutuklanmaları gerekmez mi ?