HABER58 son zamanlarda İlimizde adı sıkça duyulan ve ülke genelinde düğünler de sahne alan sufi müziğin güçlü sesi Ünal DOĞAN ile sizler için görüştü. İŞTE AYRINTILAR
Sizleri Tanıyabilir ‘miyiz?
Ben 1984 doğumluyum Sivas’ta doğduk ve buralarda yetiştik. İlkokul, ortaokul ve lise ile üniversite öğrenimini Sivas’ta tamamladım.
Ve Sivas Radyo Hilal’de Semaver ismi ile bir ilahi programı sunuyorum. Ayrıca özel bir şirkette çalışmaktayım.
İlahi çalışmaları nasıl gelişti hayatınızda?
Biraz önce bahsettiğim gibi Radyo Hilal’de ilk programlara başladığım yıllarda program yapmadan önce bazı radyo programlarına konuk olarak katılmaya başlamıştım. Ve ilahiler söylüyorduk kendi halimizde elimizde defler ile güzel bir ortamdı aslında yaş 12. Bu şekilde başlayan ve daha sonra dinleyenlerden gelen istek ve talepler ile ya bir albüm yapalım düşüncesiyle yola çıktık diyebilirim.
Peki, ilk albümü en zaman çıkardınız?
İlk albümü 2006 yılı sonlarında çıkardık. “Divane” ismi ile ilk göz ağrımız diyebilirim
İlk Albümden bahsetmek isterseniz kısaca nasıl özetlersiniz?
İlk albümü Sivas’ta çok değerli bir abim olan Faruk Bilge abimizin bana verdiği destek ve cesaretiyle diyelim adım attık. Şöyle ki ilahi okumak ayrı bir şey dergâhlarda veya programlarda yalnız bunu albüm yapalım albüme dökelim olayı çok farklı. Bu noktada Sağ olsun Faruk Bilge abim sen yaparsın desteğiyle ve İstanbul’da bana bu konuda yardımcı olan Sanatçı Ahmet Muhammed’in destek ve girişimleriyle yapmış stüdyo ortamına aktarmış olduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
İlk Albümde çok hoş eserler çok güzel bir hava var aslında bunu dinleyen o maneviyatı fark edecektir.
İlahilere olan ilgi ve alaka sizi menün ediyor mu?
Tabi şuan çok şükür bizlere gelen talepler iyi yönde. Yani yavaş yavaş ilahilerin her tarafta çalınır olması ve takip edilen bir kitlesi olması bu yönde daha çok talep getiriyor. Konser program haricinde şu günlerde düğün nişan sünnet gibi programların ilahiler ile dini içerikli yapılması ve buna talebin her geçen gün artması bizi memnun ediyor.
Albüm satışları sizce tatmin edici mi?
Albüm satışları noktasında çok menün olduğumuz söylenemez :)) Bir genelleme yaparsak şu günümüzde internet telefon ve bilgisayar ortamında albüm satışından söz etmek pek mümkün olmuyor tabi. Ama ben şunu söyleyeyim bir şekilde indirilip dinleniyoruz dinleyenlerden biri Allah razı olsun desin yeterli bence işin özü de bu aslında. Diğer taraftan program talepleri olması belki bu açığı kapatıyor.
Yeni albümünüz çıktı hayırlı olsun diyelim biraz bundan bahsedersek ne dersiniz?
Evet, 2006 yılından bu günümüze kadar baya ara vermiş olduk ama “Gül Açar” yeni bir doğuş yeniden kardeşlerimize ulaşma açısından güzel oldu benim açımdan ve güzel bir albüm oldu Gül açar.
Kimlerle Çalıştınız eserler hakkında bilgi verir misiniz?
Gül Açar albümünde en önemlisi stüdyo seçimi idi. Ben bu konuda En iyi aranjörle çalışmak isteğiyle Bu piyasada en iyilerden olan Sevgili Şenol Güney’i tercih ettim ve Şenol Güney yönetmenliğinde stüdyo okumalarına başladık. Ki biliyorsunuz ismini duyduğunuz bildiğiniz birçok sanatçı Stüdyo Güneyde yapmıştır.
Albümde Neyzen olarak Başar dikici çaldı ve bizlerde elimizden geldiğince eserleri güzel okumaya çalıştık inşallah beğenildiği ümidiyle sunduk dinleyenlere.
Ve Albümü Berekat yayınevi aracılığıyla yine bu piyasada geçmişi olan bir firma Sayın Murat Avanoğlu ile yapmış olduğumuz gayretle piyasaya sürmüş olduk. Tasarım ve baskı aşamasında da hoş bir albüm oldu inşallah.
Albümde Kaç eser var?
Albümde toplamda 7 eser var
Gül Açar, Öyle özledim ki, Şükür olsun, Çok sevdim, Can efendim, Görmeden sevdik ve Gül açarın müziksiz halini de koyduk albüme.
Albümdeki eserler kimleri ve besteler?
Albümdeki eserlerin Tüm Söz ve besteleri bana Ait diyebilirim. Sadece Şükür Olsun Adlı eserin sözleri Sevgili Anneme ait ve düzenlemesini ben yaptım. O eser içinde Annemizin bir hatırası oldu.
Son olarak yeni Albümü 2015 etiketi ile dinleyenlere sunduk Gerçekten dinlenebilir çok hoş eserler var dua ve desteklerinizi istiyoruz. Bizleri takip etmek isteyen arkadaşlar facebook ve twetter aracılığı ile veya www.unaldogan.org sitemiz üzerinden bizleri takip edebilirler.
Saygılar