Phantaso adlı üyeden alıntı

Bu durumun araştırma, okuma ile ne alakası var? Araştıran okuyan adam 100 lerce kişinin emeğinden oluşan bir eseri korsan olarak izlemez. Bir filmin çekimi kaç ay sürüyor? Yapımından yönetmenine, figüranından rol oyuncularına kadar kaç kişi ekmek yiyor? Sonra da Türk sineması neden gelişmiyor. Millet alıştı artık. Yerli de olsa yabancı da olsa sinemaya gitmeyip "ne de olsa birkaç aya İnternet'e düşer, bende İnternet'ten izlerim" diyor. Siz bu durumu destekliyorsanız hiçbir şey demiyorum.

Alınan karar bana göre yerindedir. Bu kararın revizyona ihtiyacı vardır. İzleyen kişi kadar yayın yapanlarda suçludur. Film sitesi sahipleri de bu cezadan payını almalıdır.


Almanyada sinema bileti 8 euro dur en ucuzu 2
ya fiziksel? bluray 20 normal 10-5 2. el 1 euro
16 mbit 20 euro

peki Amerika? en pahalı 9 en ucuz 3
fiziksel bluray 25 normal 12-4 2. el 1-3 dolar
10 mbit kadar ücretsiz

peki kaç para ödüyorlar kendi birimlerinde 8 tl, 4 tl gibi peki almanyadaki en düşük asgari ücret 1500 euro en fazla vereni 2000 dir peki Türkiyede nasıl? asgari ücret 1300, sinema fiyatları 30 tl - 10 tl peki fiziksel nasıl? bluray 70 normal 30 eski 10 ikinci el 5, internet ? 8mbit 40 tl , Türkiye çoğu ülkeye kıyasla en pahalı interneti, en pahalı teknolojiyi, en pahalı benzini , en pahalı beslenme vs kullanan bir ülke çıkıp kimse haktan bahsetmesin insanlar zor geçinirken istedikleri şeyi nasıl alacak