alikizilarslan adlı üyeden alıntı

Hocam siz bu konuyu açtığınızda size fiyat verenler olacaktır. Benim tavsiyem eğerki Java biliyorsanız kendi uygulamanızı yazabilirsiniz hemde maliyeti kendiniz belirlersiniz.
Öncelikle ilk yazdığınızda script e bağlama olayından söz etmişsiniz. Mantık olarak işe yarar fakat hem yazışma verilerini depolayamazsınız hemde ilkel ve güvensiz bir yöntem olur. Ama uygulamanızın bir web sitesini yapıp site içerisinde MySQL üzerine yazışmaları ve diğer özellikleri bağlarsanız hem çok güvenli hemde sizin herşeyi yönetebileceğiniz bir uygulama
Olur. Tamamiyle kendi yazılım mantığına göre yazıyorum. Eğer Java biliyorsanız MySQL e bağlantı kurmanız hiçde zor olmayacaktır. Benim şirket içerisinde masaüstü bir yazılımım var ve bu mantıkla şirket içerisinde çok fazla özellikli bir şekilde yazışılabiliyor. Ben istediğim zaman yazışmalara saatine vb. Herşeye erişebiliyorum.
Bir veritabanına bağlamak işinizi bir hayli kolaylaştırmanın yanında geliştirmeye sürekli açık hale getirir. Visual basic ile access veritabanına bağlantılı mükemmel bir chat uygulaması yazanın gördüm ve benimkinden daha güzel olduğunu söyleyebilirim ki bu durum Java ile Android için neden yapılmasın. Hemde Android e daha çok geliştirme ve destek var iken...


Dediklerinizde haklı olabilirsiniz fakat kullandığınız veritabanı bir zaman sonra şişmeye başlayacak ve yönetimi, bakımı zorlaşacaktır. Real time process için socket programming kullanilir. Anlık işlemlerde belirli bir port dinlenerek aktarım sağlanır. Konu sahibine tavsiyem araştıracağı konular nodejs ve socket.io. Zaten socket.io'nun sitesine girersen sana en basitinden bir chat uygulaması hazırlatıyor. Kendinizi, projenizi geliştirmek size kalmış.