Merhaba arkadaşlar. Wmaracı ailesine tam 6 sene önce katılmıştım. O zamandan beri bu işi bir hobi olarak değerlendirdim. Gözünü hırs bürüyenlerin aksine, zaman ayırıp alan adları türetip uygunluğunu kontrol ettikten sonra sizlerle paylaştım. Karşılıksız şekilde bir çok kişiye yardım ettim.

İşte bu da onlardan biri.

Standart yemek sitelerinde; kullanıcı siteye girer "xx tarifi" yazar aratır ve bir çok tarif konusuyla karşılaşır. Bunu bende yaptım. Bir çok defa yapmak istediğim yemek malzeme eksikliğinden başlamadan bitti :)

Yeni bir konsept arayanalara ufak minicik bir tavsiyem var.

Bu tarif arama işini tersten başlatsak? Yani kullanıcı siteye girdiğinde elindeki malzemeleri belirtse ve bunlara en uygun yemek tariflerini görse? Bu işlem detaylandırılabilir de sadeleştirilebilirde.

Sade arama için;
Kullanıcının açılır menüden seçebileceği şekilde "yemeğimde PATLICAN ve KIYMA olsun" olarak arama yapsa ve arama sonucunda patlıcan ve kıyma kullanılan yemek tarifleri çıksa mesela.

Detaylı olarak;
Yine kullanıcımız daha detaylı olarak "yemeğimde 3 PATLICAN ve 1 KG KIYMA kullanılsın" olarak arama yapsa ve çok daha detaylı yemek tarifleri çıksa.

Bu sistem tabi ki sizin isteğinize kalmıştır. Daha da türetilebilir veya değiştirilebilir.

Ne sitesi açsam diyenler çok ama yemek sitesi açıp fark yaratmak isteyenler varsa bu sistemi düşünmelerini tavsiye ederim.

Sağlıcakla kalın :)