baydogan söyledikleriniz üzerine düşünüyorum garip geliyor. Bakın ben 23 yıllık eğitim hayatımı gazetecilik üzerine kurguladım, gazeteci olarak mezun oldum, gazeteciliğin kuramlarını öğrendim, evrensel gazetecilik ilkeleri üzerinden çalışmaya gayret gösterdim. Mümkünse bu eğitim hayatını yüksek lisans ve doktora üzerinden devam ettirmek istiyorum. Şimdi sizin 'yanlış anlamayın ama 1 aylık sitede News'e girmesin bir zahmet' dediğiniz kısmın içinden çıkamadım. bakın baştan söylüyorum benim işim SEO, yazılım, PHP, scripting, Wordpress uzmanlığı, hostingçilik vesaire değil. Ben gazeteciyim.
Bana kalırsa newse girmenin de alemi yok, gereği de yok. Ancak gel gör ki gazeteciliğin geleceğinin internet üzerinden gideceğini düşündüğüm için bu işleri de kısmen öğreniyorum. Aptal saptal ensesi godoman haber yazmayı beceremeyen, cebinde olan dışında her şeyi eksik olan 'gazeteci' olduğunu iddia eden tiplerle boğuşmaya uğraşıyorum. İşimi ileride kendi kriterlerime uygun, daha düzgün yapabileyim diye newsten gelecek kazancı ayarlamaya çalışıyorum. Ben o yanlış anlamayın ama diye başlayan cümleyi yanlış anlarım. Siz 1 aylık sitenin başına 23 yıl ekleyin ondan sonra yazın. Yorum yapmak var bir de yorum yapmak var.
Öte yandan Google başlık ve spot değiştiren news kayıtlı siteleri kaldırabildi mi ki rewrite kaldırsın. Ajans haberciliği dediğiniz olayın bu kadar popüler olmasının nedenini de söyleyeyim; cebinde parası olup belediyelerden para yolmaya çalışan 'gazeteci' gezinen tipler kendi muhabirlerini sahaya çıkarmak yerine, bir maaş daha ödemek yerine 200-300 maksimum 2-3 bin liraya bir sürü haberi önüne getiriyorlar. Hayır efendim, ajans gazeteciliği olmadan da gayet sağlam ve güvenilir gazetecilik çıkarılabilir ortaya.