Merhaba Arkadaşlar;

Gün içinde çok fazla çay kahve tükettiğimi daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Ancak çay ve kahveleri hazırlar iken bir çok kez ocaktaki suyu unutarak Çaydanlık ve Cezve yaktım. Nasıl unuttuğuma dair onca çaydanlık yakma hatırasından en önemlisini sizlere anlatacağım.

Ocağa Çay Suyu Koyduğumu Unutup Elektrik Faturası Yatırmaya Gittim!

3-4 sene önce oldu bu yaşadığım olay öğle vakti çay suyunu koydum, yaktım ocağın altını. Dedim gidene kadar demliyeyim giderken çayın altını kapatırım, ben gelene kadar çay demini alır gelince de mis gibi içerim. Neyse Bilgisayarın başına geçtim (Her şeyin sorumlusu bilgisayar aslında) o zamanlar forum sayfası vardı takıldığım oradaki yazışmaları okuyorum bir yandan da onlara cevap yazıyorum. Derken ben ocaktaki suyu unuttum.

Üstüme montumu aldım çıktım fatura yatırmaya gittim, fatura sırasını bekledim faturayı ödedim. Dönerken birde arkadaşa uğradım iş yerine hal hatır sormaya tavla atak dedik tamam atalım Abi o arada arkadaş bana “çay ikram edeyim sana” deyince kafamdan aşağı o kaynar sular döküldü. Dedim “Eyvah. Ben ocağa çay suyu koydum 1 saati geçik kaynıyor evde…! Lan ev yanmasın.” Adamın arabası da var beni bırakabilir eve ama ben o korkuyla koşarak gittim. Bizim evin sokağına vardım karşıdan cama bakıyorum duman var mı diye ben artık ev yanmıştır diye düşünüyorum. Çünkü 1 saati geçmiş o çaydanlık ateş de yanıyor.

Arkadaşlar eve geldim kapıyı açtım içerisi yanık kokuyor hemen kendimi mutfağa attım baktım çaydanlığın içinde su bitmiş kaynaya kaynaya. Çaydanlık artık kıpkırmızı olmuş çekiç ile vursan çaydanlık yeni bir şekil e sahip olacak yani istesen onu tekrar dövüp başka bir şey imal edebilirsin. :)

Hemen ocağın altını kapattım. Camları açtım yanık çaydanlık kokusu gitsin diye. Çaydanlığa ellemedim istesem de elleyemezdim kıpkırmızı çaydanlık soğumadan ellemek mümkün değil. Çaydanlık soğuduktan sonra kapkaraydı. Dedim bunu Annem görürse beni ne yapar bilmem; gittim çöpe attım çaydanlığı direk. Annemin vitrine koyduğu vitrin süsü çaydanlığı koydum yerine de. :) Komedi resmen. :)

Tabi ki Annem eve gelince kokudan anladı. Eşyaların üzerine sinmiş yanık çaydanlık kokusunu duyunca, baya bir azar yedim. Haklılar benim hatam. Ev yanabilirdi. Allah korusun can kaybı da olabilirdi. Arkadaş “Çay ikram edeyim sana”demeseydi her şey olabilirdi.

Böyle şeyler ihmale gelmez. Dikkat edin bir şeyler ile uğraşıyor iseniz. Çay suyu yada ocağa bir şey koyduysanız mutlaka telefon alarmını kurun suyun yaklaşık kaynama süresi kadar zaman ayarlayın.

Saygılar.
Fakir Yazar.

Konu Linki: http://www.fakiryazar.com/yanik-caydanlik-koleksiyonu/