Her işin bedeli ve her ticaretin bir miktarı vardır. Satıcı ister 1 Milyar TL der, ister 1TL bu kimseyi ırgalamaz ve bağlamaz. Bir mağazaya girdiğinizde "Arkadaşım altı üstü bir çanta Merter'de 20TL sizde niye 2,000TL?" diyebilir misiniz? Bir sokakta ki kahvede 50Krş'a çay içiyorken aynı sokakta ki Mado'da 3TL'ye çay içtiğiniz de "Kahve de 50Krş sizde niye 3TL?" diyebilir misiniz? Biraz mantıklı ve yapıcı olun.
Bir SEO uzmanı yaptığı danışmanlıktan aylık 1000TL alıyorken bir diğer kişi 150TL'ye paket satıyor herkesin ticareti kendinedir ve alıcı ile satıcı arasında ki ilişkiyi bağlar. Araya komisyoncu giriyor olabilir, affiliate yapılıyor olabilir, link sitelerine para aktarılıyor olabilinir vs. Bana göre de fiyatlar uçuk lakin bu beni bağlamaz satıcının fiyatıdır ve isteyen herkes müşterisi olabilir. Webmaster forumları piyasayı güncel tutmak ve haksız rekabetin önüne geçmek için bir alt fiyat belirler onun altına inilmediği sürece üst limit yoktur.
Bir yorum yaparken veya fikir beyan ederken mantıklı argümanlar sunmakta ve doğru jargonlarla eleştiri yapmakta yarar var. 2017 uzay çağında bilişim, teknoloji ve internet içerisinde yer edinmeye ve ticaret yapmaya çalışan bireyler olarak "Buna para vereceğime şuna veririm şöyle olur vs." gibi söylemler çok absürt ve cahilce söylemlerdir. O zaman git onu yap satıcının konusunu baltalama. Bu tek bu konu için değil daha bir çok satıcının da satışının altında son günlerde benzer yorumlara denk geliyorum. Normal eleştiri sunanlara, soru soranlara vs. lafım yok bu olması gerekendir fakat sırf post atayım diye yorum yapıp kafa açanlara ve gereksiz bandwidth tüketenlere tahammül etmek artık imkansız hale geldi.
Bol kazançlar.
Edit: İmla.