SoftwareDeveloper adlı üyeden alıntı
Php ile pdo yu neden birbirinden ayrı şeyler olarak görüyorsun ?
Normal php ne demek ? Pdo anormal php nin içerisinde bulunan bir şey mi ?
PDO php ile veritabanlarına bağlanmak için bir soyutlama katmanı, bir arayüz. Hiçte zor değil aslında, gayet kolay ve internette tonla döküman var bununla ilgili.
Hepsi yürümüyor diye bir şey yok, o zaman sen programlama mantığını hiç anlamamışsın, sadece sağdan soldan kod kopyalayıp yapıştırarak yapıyorsun ?
Yanlış anlama, sana yüklenmiyorum. Ama biraz araştırma ile tonla döküman çıkarken "olmuyor, yürümüyor, aranızda hiç mi prof yok" gibi tabirler kullanırsan böyle yorumlar görmeye hazır ol.
Nasıl kaynak yok yahu ilk aramada çıkanlar :
http://www.erbilen.net/pdo-kullanimi/https://www.youtube.com/channel/UC8AGnIPb-QQ8-_nv6pYUhCg/videos (pdo videoları mevcut)
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim fakat hayli yanlış anlaşılmışım onu farkettim. Muhtemelen hızlı yazdığım için.
Php ile pdo yu neden birbirinden ayrı şeyler olarak görüyorsun ?-Ayrı şeyler olarak görmüyorum. Fakat PDO'suz PHP kodlarken A'yi B olarak yazıyor muyuz? Evet yazıyoruz yani birkaç db bağlantı cümlesi-şekli farklı o yüzden "ayrı" kelimesini kullandım hocam.
Normal php ne demek ? Pdo anormal php nin içerisinde bulunan bir şey mi ?-Normal PHP diyerek PDO'lu olmayan, yani eski db bağlantısını yaptığımız şeklini kastetmek istedim (mysqli).
"olmuyor, yürümüyor, aranızda hiç mi prof yok" gibi tabirler kullanırsan böyle yorumlar görmeye hazır ol.Öncelikle aranızda hiç mi prof yok şeklinde bir tabir kullanmadım, o sizin anladığınız ve burada yanlış anlaşılmaya müsait olan ben değilim siz direkt yanlış anlamışsınız.
Cümlem: "Şu an işi bilen herkes PDO mu kodluyor, burada normal PHP'de (yani bağlantılarını PDO ile yapmayan) profesyonel olarak çalışan arkadaşlar yok mu? "
Ben burada sadece soru sordum merak ettiğim için. Şu an, profesyonel yazılımcılar bağlantılarını PDO ile mi yapıyor yoksa PDO'suz kodlayan da halen var mı? Kötü bir tabir kullanmadım.
-Ve Tayfun erbileni 2014'den beri takip ediyorum, o attığınız sayfalara baktım. Zaten youtube u söylemiyorum bile. İstediğim şey bir kişinin başlatıp sonlandırdığı eğitim setleri. Örnek vereyim, geçen aylarda bir youtuber PHP eğitim seti başlattı, buna sevindim. 100. videodan sonra script kodlamaya geçince bir anda PDO ile bağlantı yapmaya başladı. Firma scriptini PDO ile kodlarken eş zamanlı olarak ekstra yayınladığı eğitim setlerini PDO'suz anlattı.
Tutarsız setlerden dolayı aklım karıştı yani. 3 gündür direkt PDO ile öğreten ve bitiren bir set arıyorum. Tayfun Erbilen olsun diğer web siteleri olsun, 10 tane site varsa 7 tanesi illa bir kelimeyi farklı yazıyor, biri o kelimeyi önemsiz görüp kullanmazken biri de böyle bir şey de var diyip yazıyor.
Sıkıntı bende zaten, benim analitik zekam buna yetişemiyor belki de.
Nasıl kaynak yok yahu ilk aramada çıkanlar :2014'ten beri internetten öğreniyorum her şeyi, dediğim gibi yanlış anlaşıldım ki yazımı okuduğumda yanlış anlaşılmaya müsait :)
2015-2016 yılındaki youtube eğitim setleri bağlantıları PDO ile yapmıyor ben ise PDO lu bağlantıları öğrenmek istiyorum. Şimdi diceksinizki PDO sadece mysql bağlantı tarafı, sen sete devam et bağlantı kısmını internetten yazılı kaynaklardan al PDO olarak. Onu yapınca da benim acemliğimden dolayı bir sürü hata çıkıyor, çözmek için farklı kaynaklara bakarken 4-5 saat geçiyor.
Yani özetle hocam tüm mysql bağlantılarını PDO ile yapan bir set rica ettim. Ben baktığımda bu anlamda kusursuz bir sete rastlamadım.
Tekrar teşekkürler cevap verdiğiniz için.