konuyu çok yanlış anlamışsınız.

kimse xyz ye adult demiyor. kimse index almaz demiyor. marka olamaz demiyor. yapacağınız site tutmaz demiyor. google ın abc.xyz aldığını duymayan kalmadı. yeni bir bilgi değil. abc.xyz kaliteli duruyor. fight.club nes.cafe gibi domainler kötü diyen yok.

com/net/org ilk çıkan uzantılar olması nedeni ile hem bilinirlik hem de prestij değeri vardır. güven değeri de var örnekle açıklayayım.

art.com domaini mi yoksa art.ist domaini mi? kesinlikle art.com. biri belki milyon dolar değerindeyken diğeri belki birkaç bin lira. aradaki uçuruma bakın. birini asgari ücretli herhangi bir kişi alabilirken diğeri için milyoner olmanız gerek.

art.com aldığınızda önmüzdeki 30 sene belki daha fazla bu domaini çok rahat kullanırsınız.

art.ist aldığınızda seneye domaine zam yapılabilir. firmamız kar etmiyor yeterli sayıda domain kaydı mevcut değil diyerek domain senelik ücretini 300 lira yapabilirler. hatta dükkanı kapatıyoruz önümüzdeki sene ist uzantısı artık olmayacak diyebilirler.

bu bahsettiğim olay birkaç uzantı firması tarafından geçtiğimiz aylarda yapıldı. hangi uzantılardı hatırlamıyorum. artık com/net/org/info dışında bir uzantı ile ilgilenmiyorum.