Şöyle anlatalım SSD olayını.
SSD yüksek yazma ve okuma hızına sahip hard disk denebilir. Hard disk demek yanlış olur ama bilmeyen biri için iyi bir tanım. Normal bi hard disk(HDD) 100 MB gibi bi anlık yazma/okuma hızına sahipken SSD'de ise 10 katına kadar yazma okuma hızı mümkün.
Bu ne işe yarıyacak ?
Normalde HDD kullanan kimse işlemcisinden tam performans alamaz. Herkez performansı RAM ile ilişkilendirir ama performans işlemcinin rahatca veri yazıp okumasına bağlı olarak RAM'den önce hard disk ile ilişkilidir. Örneğin bir programı açtığınızda sistemin o programı Hard Disk'den RAM e ve CACHE'ye taşımasını beklersiniz. İşletim sistemi vs. Hard disk yazma/okuma genişliğini büyük oranda kullandığı için sizin işlemcinizin tamamını kullanmanıza gerek kalmaz. Kullanamazsınız daha doğrusu. Hard disk'den veri hızlı gelmediği için veri işlenemez ve sizde dur şuna bi ram ekliyim dersiniz. Ama nafiledir.
Yapmanız gereken görev yöneticisini açmak ve işlem sırasında hangi birimin 100% kullanıldığına bakmakdır. 100% kullanılan yetmediği için diğerlerinden tam performans alamazsınız.