Şimdi bir AMD kullanıcısı ve sempatizanı olarak olaya el atamadan duramadm :D CPU Boos'un şurada bir kıyaslaması olmuş, bende kıyası kendi işlemcime göre yapayım bari, sonuçta ortam windows değil mi, 2.4 GHz çok düşük bir değer (bana göre), kasması normal. OC desteği var up to 3.4 GHz diyor çünkü ama riski bol çünkü soğutmasız OC spatulasız elle köfte çevirmeye benzer, zaten laptop ise en az 6 ayda bir temizlenmesi ve ısıl macunun tazelenmesi gerekir.

Sonrasında yine bahsettiğin şu sayfadaki verilere dayanarak en fazla DDR3 1600 MHz ram destekliyormuş, sen kaç kullanıyorsun? DDR3 32 GB 1333 MHz ram artık antika sayılabilir, hele ki laptoplar için facia sayabilirim ekran kartı paylaşımlı ise ram işlemci grafik kartı optimum değerlere zor yaklaşır. Sonuçta tonla donanım sıkışık.

Yazılımsal olarak kullandığın windows sürümü için bir şey diyemem ama mağaza uygulamaları vs var, onlar diski ve işlemciyi ara ara yorarlar onları kople kaldır, sil, kapat, araştır bulursun biraz zordur ama yükünü hafifletir, sonra windows güç ayarlarından güç tasarrufunu seç veya altındaki ayarlardan gereksiz görsel arayüzü ince ince ayarla, efektleri vs kapat. Sonra gezgin geçmişi, arama kutularının işlevlerini kapat, yine araştıracaksın.

En can alıcı kısım; SSD al rahatla, %50 avantajdır, her haliyle.