Arkadaşlar selamlar. Özel bir okulda çalışıyorum. Nereden numaralarını bulduklarını bilmediğim şekilde okul müdürümüzü "Google'dan" aradılar. Önce Google hakkında bilgilendirme için aramıştık dediler ve müdürümüz ben bu işleri bilmiyorum deyince "Merhaba sizi Google'dan arıyoruz" demişler. O da bu işlerde gözü açık olduğundan telefon numarasını alıp bana iletti. Ben aradığımdaysa okulun "IT" işlerini yürüttüğümü G Suite yöneticisinin ben olduğumu belirttim. Bilgili olduğumu anladıklarında ise bana "Google iş ortaklarındanız" dediler ama firma adı vermediler. Birkaç SERP ve yerel rehberler konusunda örnekler sundular, akılları sıra şov yapacaklar. Yok efendim 3. sıraya getirdik "mersin temel lise" diye yazınca, yok efendim "adana özel okul" yazınca ilk sayfada çıkartıyoruz ve 1 yıl ve 5 yıllık planlarımız var dedi. Ben de böyle artistik konuşmalara gelemedim ve zaten 1. sırada olduğumuzu, neden araştırıp bakılmadığını, Google iş ortaklığını böyle herkese veriyorlar mı diye sordum. Kadın konuşmayı bitirip kapattı ama firmayı hala bulamadım. Şimdi bu sizce **************lık değil midir? Ben öğretmen değil de web sitesini yapıp devretsem bariz bir şekilde okulu dolandıracaklardı işte ilk sıraya çıktınız diye. Halbuki bölgemizde özel okul sayısı 5 tane sadece çok rahat bir şekilde 1-2 ilgilenmeyle ilk sıradan girilebiliyor.

Böyle bir yöntem izleyen arkadaşlar varsa onları da uyarayım, aman deyim, Google'danmış gibi aramalar yapmayın, konuştuğunuz şirket ayrı canınızı okur, Google ayrı canınızı okur.