Webmaster yardımcı siteler, tasarımınızı yaparken size kolaylık sağlayacak mükemmel özellikler barındırır. Aşağıda listeleyeceğimiz siteler ile tasarımlarınız da size referans olacak içerikler ve öneriler bulabilirsiniz.

1. Lorem Ipsum (ipsum.com)

Web sitelerinizi tasarlarken paragraflar ve başlıklar vazgeçilmezlerdir. Peki her tasarladığınız site için internet üzerinden makale ve anlamlı cümleler mi arayacaksınız? İşte tasarımlarınız da size mükemmel bir kolaylık sağlayacak ipsum.com.
Lorem Ipsum, dünya üzerinde en çok kullanılan betik ve sahte metinlerden oluşan bir paragraf sitesidir. Lorem Ipsum, bilinmeyen bir matbaacının hurufat numune kitabı oluşturmak üzere rastgele bir yazı galerisini alarak karıştırdığı ve oluşturduğu 1500’lerden beri endüstri standardı sunulan sahte metinler olarak kullanılmıştır.

2. Unsplash (unsplash.com)

İşte işinize kolaylık katacak bir başka site. Unsplash ile web tasarımlarınıza ekleyebileceğiniz sayısız, lisans problemi olmayan, profesyonel çekim fotoğraflar bulabilirsiniz. Bu sitede paylaşılan fotoğrafların çözünürlüğü çok yüksek olduğu için tasarımlarınıza entegre ederken, piksel kaybı yaşamazsınız. Resim galerisi tarzındaki sitelerde öne çıkan en büyük topluluğa sahiptir. İstediğiniz her tür fotoğrafı kısa bir arama ile bulabilirsiniz.

3. Flat UI Colors (flatuicolors.com)

İnsan giyiminde moda olduğu gibi website tasarımlarından da çağın getirdiği ve teknolojinin hayatımıza kattığı değişimlerle websiteleri de modaya ayak uydurmak zorunda kalıyor. Flat UI Colors, günümüzde kullanılan flat tasarımların genel olarak kullandığı renk kodlarını kısayol ile kopyalamanıza ve web tasarımlarınıza entegre etmenize yarayan basit ama mükemmel kullanışlı bir site. Tasarımınızda kullanmak istediğiniz rengin üzerine tıklamak o rengin HEX kodunu otomatik olarak kopyalamanızı sağlıyor. Sitede, sadece HEX kodu değil RGB, RGBA gibi kodlarını da kopyalayabiliyorsunuz.

4. Font Awesome (fontawesome.io)

Font Awesome, css ile sitenize iconlar entegre etmenize yarayan bir sitedir. Ücretsiz özellikleri bile bir websitesini baştan sonra iconlarla donatmaya yetecek kadar seçenek barındırır. Web tasarımınızın HTML dosyasına Font Awesome CSS dosyasının yolunu eklediğinizde Cheatsheet özelliği sayesinde aklınıza gelebilecek bütün iconları sadece ilgili kodu yazarak sitenize entegre edebilirsiniz. Font Awesome ile ilgili detaylı kullanım açıklamasını kısa süre içerisinde bir makale olarak paylaşacağım.

5. Google Fonts (fonts.google.com)

İnternet aleminin devi, dünya üzerinde en çok kullanılan arama motoru Google, web tasarımcıları hiç bir zaman yalnız bırakmamıştır. Google Fonts, ücretsiz binlerce yazı tipini içerisinde barındıran bir hazinedir. İster bilgisayarınız için offline kullananın, ister Google tarafından size belirtilen CSS kodu ile sitenize entegre edin. Kuşkusuz ki Google Fonts, her tasarımcının arşivinde birinci sırada yer alan altın değerinde bir kaynaktır.


Kaynak: https://bilgikodu.com/webmaster-yardimci-siteler.html