Muhammedchan adlı üyeden alıntı

Her açıdan iPhone markalı akıllı telefonlar daha iyidir. Kamera dahil olmak üzere bir tane dahi bırakın Android ile karşılaştırmayı şu özelliğide yetersiz diyemezsiniz.

Tabi olmayan parayı iPhone almak için harcamanızı da tavsiye etmem. Yani borçlanmayın.

Android telefona da gelirsek yüksek performans sadece en fazla 6 aya kadar sürüyor. Hatta bir çoğu bu süreyi dahi görmüyor. Bu süreden sonra tüm Android işletim sistemine sahip olan telefonlar aynı yavaşlama problemine sahip oluyorlar. Yani şuan Samsung Galaxy S8 alın 6 ay sonra Galaxy S4 modeli ile aynı hıza sahip olacak, bunu Galaxy S7 kullanıcılardan öğrenebilirsiniz.
Sadece 6 ay için de okadar parayı çöpe almamak lazım.
iPhone 4 kullanıcıları ile konuşmanızı tavsiye ederim. Telefonlarında ilk günki performanstan büyük oranda bir düşüş yaşayıp yaşamadıklarını öğrenmelisiniz.


Öncelikle telefon tavsiyesi olarak Xiaomi Mi 6 öneririm.
Discovery Elite telefonumu alalı 2,5 yılı geçti. İlk günkünden en fazla %25 performans kaybı olmuştur. Galaxy S7 Edge'i arkadaşım 1 yıl kullandı, performans düşüşü oldu ancak dediğiniz kadar bir şey değil. Iphone 4 kullandım, bırakın ilk günkü performansı, IOS 7 yükledikten sonra ayarlar menüsü 3 saniyede açılıyordu. Galaxy S7 Edge kamera olarak Iphone 6S den daha iyiydi. (Sanırım ikisi aynı dönemin telefonu) Şu an Iphone 5S kullanan tanıdıklarım var ve hepsi güncellemelerden sonra gözle görülür performans düşüşü yaşadıklarını söylüyor.
Şimdi her şeyi bir yana bırakıp tüm telefonların yavaşladığını düşünürsek, sanırım ortaya planlanmış eskitme çıkıyor. Benim telefonum 2,5 yılda pek bir performans kaybı yaşamamışken bu denli iyi markaların telefonlarının çok yavaşlaması, yeni telefon satma stratejisi gibi duruyor.