summer adlı üyeden alıntı

TRT1 devlet kanalı özel bir kanal değil ki almak için teklif versin. Bence almak isterlerse direk dava açarak alırlar teklif vereceklerini sanmıyorum domaini almak için özel bir tv kanalı olsa neyse de. .

dump3cz adlı üyeden alıntı

Bence ileride telif hakkı yiyebilir.

Eğer TRT1 üzerine herhangi bir çalışma yaparsam rahatlıkla alırlar haklısınız. Ancak TRT'den uzak durmayı hedefliyorum.

Machine adlı üyeden alıntı

Merhaba,

TRT'yi ilgilendiren ve trt'ye ait bilgileri paylaşırsanız bu domain ile trt'nin domain üzerinde hak iddia etmesi doğaldır. Ancak tamamen trt'den bağımsız, farklı bir içerik ile çalışma yaparsanız domain üzerinde hak iddia edemezler.

Çok önem veriyorlarsa domaine sizinle birebir görüşerek domaini sizden devir almak isteyeceklerdir onun dışında dava edemezler diye düşünüyorum, icann kuralları gereği ilk gelen alır domaini. Daha sonrası size kalmış :)

Ama tutupta domainin içeriğine TRT'nin dizilerini vs paylaşırsanız doğal olarak adamların marka haklarından dolayı dava açabilme, domain üzerinde hak iddia etmeleri kaçınılmazdır.

AKDNZ adlı üyeden alıntı

Merhaba, bildiğim kadarıyla gtld alan adlarında hak sahipliği vs. yok her zaman önce gelen alır mantığı var. Ben sizin açınızdan herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Ancak bu konuda en doğru yorumu yine domain işinde uzman arkadaşlar verebilir. ICAAN gözünde sizinle trt1 in hiç bir farklı yok.

pmehmet adlı üyeden alıntı

Canlı tv sitesi tarzı bir şey yapabilirsin özgün içeriklerle canlı yayın bağlantılarıyla adsense üstünden gelir kazanabilirsin.

Aldığım yorumlar üzerine herhangi bir TRT ile bağlantılı iş yapmayacağım ancak farklı fikirler geliyor aklıma. Siz olsanız bu alan adı ile ne üzerine site kurardınız?

Economist adlı üyeden alıntı

TRT 1 ile alakalı herhangi bir dizi program veya haber yayıma almadığınız sürece TRT 1 sizden herhangi bir hak talep edemez. Farklı türlü kullanabilirsiniz.

İlk alınca kesin bir bilgim yoktu ancak şuan genel olarak dizi ve film sektöründen (en azından TRT ile alakalı olan) uzak duracağımı anladım. Ancak arama hacmi iyi bir haber sitesi konusunda ne önerirsiniz?

Şu soruyu herkese sormak istiyorum bu domaine sahip olsanız hangi formatta siteyi kurardınız?