lostyazilim

Yaz Dönemi Part Time İş Arayanlar !

8 Mesajlar 1.326 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kozlunet kozlunet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 328 / 90
  • Ticaret 2, (%100)

Yaz Dönemi Part Time İş

Yıllardır aklımda olan ve her yaz cesaret edemediğim çalışma hayatına sanırım son üniversite yaz tatilimde başlangıç yapıyorum. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde üniversite okuyan talebeler olarak yaz dönemlerinde dönemsel olarak iş bulma imkanı bulabilirsiniz.

Büyükşehirleri tercih sebebi yapmamın sebeplerini açıklamak isterim, alışveriş merkezlerinin ve iş sahasının geniş olması ayrıca müşteri potansiyelinin de fazla olmasına bağlı olarak yaz dönemlerinde özellikle kurumsal firmalar eleman arayışına giriyor. Böyle olunca da iş bulmanız daha kolay ve rahat olabiliyor.

Bir hafta önce kariyer.net üzerinde kendime bir profil oluşturdum ve cv ekledim, sonrasında yaklaşık olarak 20-25 tane alışveriş merkezi içerisinde ki kurumsal mağazalara satış danışması ve reyon görevlisi gibi vasıflarla başvurdum bu kadar başvuruya rağmen hiç birinden olumlu bir dönüş alamadım. CV ‘ye bakan aranılan nitelikler olduğunda biz size geri dönüş sağlayacağız mesajını attı, çünkü daha önce iş tecrübem olmadı ve üniversite öğrencisi olduğum için olumsuzluk yaratmış olabilir. Nedenine değinmek gerekirse genellikle üniversite öğrencileri sürekli ve tam zamanlı olarak giriş yapıp 1-2 ay sonrasında işi bırakıp bulunduğu mağazayı zor durumda bırakabiliyor. Özellikle çok yoğun müşteri potansiyeline sahip mağazalarda elemanın sürekliliği önem arz eder.

Sonrasında baktım kariyet.net başvurularım işe yaramadı bireysel olarak alıveriş merkezlerinde ki kurumsal firmaların iş başvuru formlarını doldurdum. Bu formları genellikle mağazaların kasalarından isteyebilirsiniz. Son dakika golü olarak Migros’a uğramak istedim, Migros insan kaynaklarına gittim ve iş başvuru formu doldurdum, formumu inceleyen insan kaynakları yöneticisi anında görüşmeye çağırdı aynı gün aynı saat içinde, çünkü değerlendirmeleri anlık yapıyorlarmış. Form üzerinde doldurduğum bilgiler hakkında birkaç şey sordu. Part time kasiyerlik sizin için uygunsa evraklarınızı hazırlayın getirin ve pazartesi günü iş başı yaparsınız dedi.

İstenen evraklar arasında

Nüfus cüzdanı fotokopisi 2 adet
Sağlık raporu
Akciğer Grafisi
Askerlik, ikametgah, sgk hizmet dökümü, öğrenci belgesi (e devletten alınabilir.)
5 adet vesikalık vardı.

Bir gün içerisinde tüm bu evrakları topladım ve ertesi gün insan kaynaklarına teslim ettim aynı gün içinde yine işe giriş işlemlerini tamamladılar. Pazartesi günü temizlik hijyen gibi eğitimlere katılacağım. Sonra ise yaklaşık bir hafta staj yaptıktan sonra iş başı yapacağım.

Not: Özellikle sakal ve bıyık gibi konularda hassas davranıyorlar, kesinlikle yasakmış.

Ben part time olarak işe ”İŞKUR” kapsamında alındım, yani maaşımı 3 aylık süreçte devlet verecek. Sonrasında çalışmak istersem migros kapsamında işe gireceğim. Bu süreç içerisinde normal sigorta primlerim yatmayacak sadece iş kazaları meslek hastalıkları sigortam ve genel sağlık sigortası primlerim yatacak. Maaş konusuna gelirsek hafta içi 1 gün izin ve akşam 18:00-22:00 saatleri arasında 4 saat çalışacağım, hafta sonu cumartesi aynı şekilde pazar günü ise öğlen 13:30-22:00 arasında çalışacağım. Yani ortalama olarak 28 saat haftalık çalışma süresine karşılık 1053 lira net maaş alacağım.

Migros Part Time yada Tam Zamanlı Olarak Yaz Döneminde Çalışmayı Düşünen Arkadaşlar Bulunduğunuz Bölgede İnsan Kaynaklarına Bireysel Olarak Başvurabilirsiniz.

Devamı: https://yazaramk.com/yaz-donemi-part-time-is/ :)

wmaraci
reklam

CezaLet CezaLet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Dil Öğrencisi
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 1268
  • Beğeniler 418 / 276
  • Ticaret 15, (%100)
Migros yaz ayları için öğrenci kesimine uygun. Maaşları parça parça vermeseler daha iyi olucak ama en azından gününde ödüyorlar.

Öyle böyle. Şöyle şöyle.

bekirbulut bekirbulut AdSense, Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2319
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
kozlunet Forum kuralları gereği, yazının tamamını paylaşmanız gerekiyor.
kozlunet

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 328 / 90
  • Ticaret 2, (%100)
CezaLet hocam çalışma saatleri falan az bence giyim mağazalarından daha iyi çalışma koşulları açısından

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 328 / 90
  • Ticaret 2, (%100)
bekirbulut teşekkürler hocam bilgilendirme için, bilmiyordum düzelttim hemen :)
bekirbulut

kişi bu mesajı beğendi.

reaels reaels WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 550
  • Beğeniler 174 / 157
  • Ticaret 9, (%100)
Olsun hocam genede ciddi ve güzel firma en azından 1 kişiye 50 iş kitlemiyorlar.
MesuT

kişi bu mesajı beğendi.

main main codertr.com Kullanıcı
  • Üyelik 24.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 987
  • Beğeniler 231 / 233
  • Ticaret 15, (%100)
Çalışma saatine göre çok iyi bir meblağ hayırlı uğurlu olsun. Yarın inşallah hava iyi olur üşenmez isem bir migros'a uğrayıp başvuru yapayım. Teşekkürler
kozlunet

kişi bu mesajı beğendi.

eskisehirwebtasarim.net

Sky4Life Sky4Life www.satisdukkani.com Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Bilgi İşlem Sorumlusu
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad R** D**
  • Mesajlar 473
  • Beğeniler 127 / 229
  • Ticaret 7, (%100)
3 sene civarı full time kasiyer olarak çalıştım Migrosta. Tabi ayrılalı 7 sene civarı oldu. Maaş dışında aylık alışveriş çeki vb. veriliyor mu? Eskiden Alışveriş Çeki, Yıllık olarak giyecek, yakacak yardımı vs. tüm sendikal hakları veriyorlardı. Sanıyorum şu an alışveriş çeki de dahil olmak üzere baya bir ek getiri ya kaldırılmış ya da düşürülmüş.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al