Acil kan ihtiyacının karşılanması için geliştirilmiş bir cross platform projesi. Adı ise kan bank app.

Site: https://www.kanbankapp.com/
Android Uygulaması: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.kanbank
Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/kanbankapp/

"Gelişmiş ülkelerde gönüllü kan bağışlarının nüfusa oranı %5’e ulaşırken bu oran ülkemizde %3.6 civarındadır. Gönüllü kan bağışçılarının sayısındaki yetersizlik karşımıza önemli bir problem olarak çıkmaktadır. Bu nedenle ihtiyaç duyulan kan veya miktarı karşılanamamaktadır.



Öncelikli amacımız acil kan ihtiyacının karşılanması ve insanların hızlı bir şekilde haberdar edilmesini sağlamak. Uygulamanın içerisindeki aktif/pasif gönüllük durumu ile aynı kan grubundaki ve aynı konumdaki(81 il 919 ilçe) kişilere anında ulaşılması acil kan ihtiyacının en hızlı şekilde karşılanmasını sağlıyor. Aktif gönüllü olunmasına rağmen o sırada kan bağışı gerçekleştiremeyecek kişiler gelen bildirimler üzerine acil kan ilanını tek bir tıklama ile sosyal medya'da paylaşarak da destek olabilirler."

İhtiyacımız olan uygulamanın kullanımın yaygınlaştırılması bu sayede çalışma amacına ulaşacaktır. Bunun için sosyal medyada, blogunuzda yazarsanız çok seviniriz. Uygulamada reklam bulunmamaktadır.

Kan bank app cross platform desteği (şimdilik android ve web) ve yakın zamanda kaynak kodlarının paylaşılması ile gönüllülük sistemine dayanan bir geliştirme sürecine girecektir bununla ilgili ve ios uygulamasının geliştirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

Düşüncelerinizi paylaşırsanız değerlendirerek siteye ve uygulamaya güncellemeler gönderebiliriz.