Plain adlı üyeden alıntı

TRT ile bağlantım konusunda detaylı bilgi veremem maalesef.

Dava konusuna gelince, siz sitenizi kanal olan TRT gibi göstererek **************lık yapmadığınız sürece dava bile açılsa elinizden alan adını almak dışında herhangi bir yaptırımı olmaz.

Kim uğraşır konusuna gelince doğrudan sıradan bir kullanıcı tarafından (rakip siteniz de olabilir) yapılan bir şikayetin değerlendirilmesiyle durum anlaşılıp işleme geçilebilir. Diğer ihtimal ise bilişim bölümünde çalışanlardan biri şikayette bulunup durumu yetkili birimlere iletebilir ancak TRT gibi bir kurumda bürokrasi nedeniyle bu tür işler oldukça yavaş yürür. Durumun anlaşılması, şikayette bulunulması, yetkili birime ulaşması, onun işleme başlayıp dava açması vs. derken yıllar süren bir sürece dönüşebilir.

Ayrıca domaini aranma hacmini de gösterek 4 karakter domain olarak yabancı sitelerde de iyi fiyata satmayı deneyebilirsiniz.

Verdiğiniz detaylı bilgi için teşekkürler. Zaten daha önce de bahsettiğim gibi gidip TRT'ye satmaya çalışacak birisi değilim ki zaten devlet dairesi çalışma mantığıyla kimse uğraşmaz benimle. Sadece iyi bir alan adı olduğunu görünce kaçırmak istemedim. Maddi olarak ise şuanda maliyetini yüzlerce kat fazlasıyla karşılayabiliyor. Nasip olursa bir haber sitesi ile değerlendirmeyi düşünüyorum. TRT'yi kullanmadığım sürece elimden alınmayacağı şuan için kesinleşti sayılır. Aksi bir durumda kısmet der çekilirim zaten oldukça uygun bir ücret karşılığında almıştım.

Verdiğiniz ayrıntılı bilgi için tekrar teşekkür ediyorum.