JonnedRyan

Dostum sen söylediklerinde gerçekten ciddi misin ? Tüm yazdıklarımdan bu anlamı mı çıkarttın ?

Bizim kültürümüzde alkol içmek kötü bir alışkanlıktır.Ama İstanbul,İzmir,Ankara kesimlerinde alkol normal karşılanır.Şimdi sen bu şehirler bizim kültürümüzden değil mi diyeceksin ?
Ege'nin de sadece homojenlikten çıkmış kesimlerinde bundan söz konusu edebilirsin.
Aç biraz roman oku Antalya'nın Adana'nın Ege bölgesinde ki illerin düzeninde konu edinen bu olayların nasıl işlendiğine.
Ben sana el ele tutuşmak normaldir diyorum.Sen başka yorumlara farklı şeyler yazmışsın.
Ben normaldir derim ama bunu 40-50 yaşındaki çoğu kesime anlatamazsın çünkü bunlar böyle bir ortamın içerisinde yetişmemişler.Ve soruyu gidip onlara soruyorsun.
Bu onların kültüründe yok anladın mı ?
Kültür bölgeden bölgeye,kuşaktan kuşağa değişir.Bunların hepsi bir üst kimlikte toplanır.
Sonuç olarak sen eğer bu soruyu yeni nesile sorsaydın cevaplar %90 oranında değişecekti.
Her insan sevdiğiyle gidip konuşabilir,el ele tutuşabilir,sarılabilir bunda ben hiçbir sakınca görmüyorum.Ama o insanlar için bu ayıp olarak geliyor çünkü kendi zamanında gençlik böyle değildi anlatabildim mi ?
Şimdi şöyle düşün yurtdışına çıktın mı hiç bilmiyorum.Fransa'da kız annesine xxx kişisinin evinde parti vereceğiz oraya gidiyorum dediğinde çok normal karşılayabiliyor.Ama Allahını seversen bizim kültürümüzde kaç kişi buna evet der ?
Bugün bence %3-5 lik kesim evet diyebilir ama 50 yıl sonra bu %40 a bile çıkacaktır.
Bu tamamen kuşak farkıdır.Bu yüzden dolayı eğer gerçekten doğruyu öğrenmek istiyorsan bunu 20 eski kuşağa - 20 yeni kuşağa sorup karşılaştır ve öyle videoyu koy herkes hakikatin ne olduğunu görsün.