Merhaba,

Yanlışlıkla PHP dersleri alanı içerisine açtığım konu pek dikkat edilmedi ve buraya da taşınmamış durumdaydı. Ben de daha düzgün toparlanmış haliyle buraya yazayım dedim.

Şimdi yapmak istediğim şu şekilde bir anket gibi düşünün.

4-5 farklı kategoride soru grupları var. 30 sabit soru, kategoriye göre de 30 un üzerine ilave 3 ile 15 arası değişen soru ilavesi var. x bir kategori seçilince 30 soru + kategori soruları ile karşımıza sorular geliyor.

Cevaplar sadece radio button ile seçilecek şekilde evet, hayır, açıklama olacak şekilde hazırladım. soruları veritabanından 30 sabiti ve seçtiği kategorinin soruları alıp listeliyorum. bunu bir döngüyle yazarken cevap alanını da bu döngüye dahil ederek yazdırıyorum. Her radio buttonun name alanını cevap_(döngü değişkeni) şeklinde cevap_1 cevap_2 gibi aldırıyorum - ki her soru için farklı verilmezse tüm şıklar arasında 1 seçim yapabilmiş oluyorum- ve bunu veritabanına yazdırmak istiyorum.

veritabanına geçmeden önce ilk olarak post işlemi yaptırıp değişkenleri ekrana bastırmayı denedim.

kodları şu şekilde yazdım..


if (@_POST){
$soru_sayisi = ("veritabanındaki soruları çekiyorum");
$toplam_soru = $soru_sayisi + 30;
echo $toplam_soru . "adet soru";

for ($x=1; $x <= $toplam_soru; $x++)
{
$cevap = post("cevap_".$x);
echo "cevap" . x$ . " " . $cevap . "
";
}


post işleminden sonraki işlemi de döngüye soktum. soru sayısı değişken olunca ne kadar cevap karşılayacağımı bilemedim. bu yönteme başvurdum. buraya kadar da sıkıntı yok. ekrana cevap_1 1 cevap_2 0 gibi seçenekleri göstermeye de sıkıntı yaşatmadı ama bunu veritabanına yazmak istediğimde yazamadım. döngünün içine insert into eklemeyi denedim, veritabanındaki tarafı da her soruya yetecek kadar soru1 aciklama1 soru2 aciklama2 gibi alanları da hazır.

mantık hatası yaptığım nokta neresi, bu işlemi en kolay nasıl halledebilirim? tüm önerilere açığım. daha önce bu tarz bir değerlendirme formu yapmadığımdan mantığı çözemiyorum. yardımlarınızı bekliyorum