Etiket SEO'da değer falan kaybettirmez, spama dönüştürürseniz Google tarafından dürtülürsünüz ama. Konuyla alakalı iki yada üç etiket iyidir. Film siteleri için özellikle yararlıdır. İndeks sayısını yüksek gösterir ama bunun da yararı çok sayılmaz. Efendi gibi bütün fonksiyonları kullanırsanız hepsinin kendince yararı var.
Etiket linkleme olayını yapmayın ama. Bunu çoğu site yapıyor, Self SEO, Self Link falan gibi adlar da koymuşlar, kesinlikle yararı yok, zararının varlığını ispatlayamadım ama yararsızlığı kesin. Büyük siteler yapıyordu bir ara, millet hurra etti. Sitenizdeki link sayısını kontrol altında tutmak gerek. İçerik ile yönlendirme sayısının orantılı olması gerekiyor.
Şuan bir siteye yapabileceğiniz en iyi iç SEO, görsellerle (videolarla) bezenmiş içerikler eklemek ve Facebook, Twitter durumlarını yazı içine gömmek (bkz: sputnik). Geri kalan kısmı klasik şekilde ilerletebilirsiniz.
Dış SEO'da backlink kesinlikle almayın, Google yakında bu siteleri dürtecek belli, Youtube ve diğer mecralardan içeriğe yönlendirecek yorum, paylaşım vs. temiz temiz ilerlenmeli. Parayla SEO yapılan dönem sona erecek.