-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhabalar data center çalışmak için ne gibi bir bilgiye sahip olmak lazım tam olarak bilgi verebilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
IT Expert
-
-
Ad Soyad
K** G**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
1- işletim sistemi en önemlisi sanallaştırma bilgin olması gerekmektedir.
2- Ingilizce bilmen
3- Centos gibi web server bilgisi
4- Kontrol Panel bilgisi
5- Genel network bilgisine sahip,
6- Tercihen operasyonel destek alanında • IIS, Apache, FTP, DNS, Mail Server, MySQL, MSSQL vb. hosting bileşenleri hakkında bilgi sahibi,
dump3cz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
O** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%67)
İşletim sistemleri ve Network yönetimi
Donanım sorunları
Güvenlik Önlemleri felan
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
İnternet Bilişim Hiz.
-
-
Ad Soyad
H** D**
-
-
-
Ticaret
31, (%97)
Bilgiyi bilemem ama lakin yüklü miktarda paran olması gerek şöyle 1 çuval kadar :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
@Back-End Developer.
-
-
Ad Soyad
R** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Uzun bir süre çalışma imkanım olmuştu büyük bir veri merkezin'de ben devriyeli çalışıyordum tabi sizin aklınızdaki bölüm farklı olabilir.
Genel olarak OS bilginizin yüksek olması ve müdahale dahilinde sorunun hemen giderilmesi gerek , ne yapıcaktık kenan abi hangi kabloydu bunun fişi gibi şeylerin olmaması farklı center'larda farklı yazılımlar olabilir ama bunlar genellikle bilinen sanallaştırma yazılımlarıdır ingilizceniz es geciyorum zaten. Onun dışında İşletim sistemlerinin çalışma ve etki prensiplerini iyi bilmeniz sunucu donanımlarının uyumluluk , performans gibi etkenleri modellerin özelliklerini etki sonuç icerisinde değerlendirmeniz gerekmekte ben biraz daha server admin yancısı gibiydim. Özellikle linux'ta tüm kodları yutmaya çalışıyordum. Windows ilk girişteki kapıda eledikleri şeydir. Yeri geldiğinde monitörlerde saatlerce izleme yapılır ağ analizleri ve jumper dropları takip etmeniz gerekiyor. Bu tür şeyler orda öğrene bilirsiniz. Ben Görev almadan öncede ofis ortamında çalışmıştım o yüzden panellerdir. sanallaştırma yazılımları linux , diğer os vb bilgim vardı network ve makinelerin donanımları ve müdahale monitoring gibi şeyler öğrendim aylarca bulunduğum veri merkezinde kendisine ait bir cok io devresi bulunuyordu bunların geliştirme bakımlarınıda yapıyordum. sizinde ilk olanaklarınız bunlar olsun :)