Merhaba Değerli Webmasterlar,

Biliyorsunuz ki CPU ( İşlemci ) dediğimiz limit Webmasterlar için sıkıntılı bir çıkmaza girmiş ve artık birçok Webmaster arkadaşımızın projelerini erken bitirmesine sebep olmuştur.

CPU limitini en çok tüketen yazılım sizde iyi biliyorsunuz ki Wordpress yazılımıdır. Webmasterların en çok kullanmış olduğu yazılımda açık ara fark ile Wordpress yazılımıdır. Bu tercih için isterseniz çok basit ve kapsamlı bir yazılım diyelim veya kurulumu ve ulaşımı basit bir yazılım diyelim.

Hosting Firmaları Webmasterların Wordpress sitelerinde yaşadıkları CPU sorunu için yeni bir servis geliştirmeye başlamışlardır. Bu servis Wordpress Hosting olarak Hosting Firmalarının Web sitelerinde yerini almıştır.

Peki bütün Hosting firmaları gerçekten Wordpress Hosting mi satıyor diye sorarsanız bunun cevabına HAYIR diyebiliriz.

Çünkü Wordpress Hosting normal bir Hosting servisinden daha fazla maliyete sunulmaktadır. Sonuç itibari ile müşteriye normal bir Hosting paketinden daha fazla bir maliyet ile satışı yapılmaktadır.

Wordpress Hosting sadece Wordpress kurulumu yapmak değil Wordpress yazılımının daha hızlı çalışması için firma tarafından özel CACHE servisi olmalıdır.

Wordpress Hosting tamamen SSD Disk sunucular üzerinden yayın yapmaktadır ve bir VDS servisi kadar size CPU, Ram tahsis edilmektedir. Bunun yanı sıra Düzenli Önbellekleme yani CACHE servisi bulunmaktadır.

Peki ziyaretçi sayısı normal bir Hosting den daha mı fazla diye sorarsanız.

Tabiki EVET.

Ziyaretçi sayısını kısaca şu şekilde özetleyebiliriz.

Günlük Normal Hosting: 1000 - 2000 Ziyaret. ( Suspend olma ihtimali yüksek )

Günlük Wordpress Hosting: 5000 - 10000 Ziyaret. ( Bu sayıyı geçtiğiniz zaman siteniz kapanmaz fakat yavaşlık ve performansınız düşer.)

Yavaşlık ve Performansı artırmak için ek servis veya paket yükseltilebilir.


Webmaster Arkadaşlarımız Wordpress Hosting alacakları zaman mümkünse bu konuda yazılanlara dikkat etsinler.

Wordpress Hosting asla Normal bir Hosting değildir.