Merhabalar arkadaşlar, benim anlamadığım bir iki nokta var blog konusu üzerine. Sıfırdan bir blog açıp her gün düzenli olarak içerik girip bloğu belli bir kitle seviyesine ulaştırana kadar ve hatırı sayılır bir maddi kazanç elde edene kadar, bu süreçte motivasyonunuz ne oluyor? Yani sizi bu işi düzenli olarak yapma devam ettiren unsur nedir?
Çünkü bir blog uzunca bir süre sonra meyve verebiliyor ve o aşamaya gelebilmesi için de her gün içerik girmek gerekiyor, yeri geliyor tıkanma durumu oluyor diğer benzer sitelerden makaleleri okuyup kendi cumlelerinizle yazıyorsunuz (ciddi emek) ya da makale yazarlarindan satın alıyorsunuz (sermaye) veya seo yapıyor/yaptırıyorsunuz. Tüm bu aşamalarda hiçbir karşılığını alamazken bu sabır ve motivasyon nereden geliyor?

İkinci bir sorum ise sıfırdan açılmış bir blog ortalama olarak ne kadar sürede meyve verir? (1 yıl, 2 yıl vs.)

Son sorum ise blog mu youtube kanalı mı? Yani herhangi bir konuda blog açıp makaleler paylaşmak mı, video karşında anlatmak ve youtube kanalı olarak beslemek mi? Daha fazla/çabuk kitle oluşturma ve daha yüksek reklam geliri elde etmek açısından? Bloğa girersem aklımda youtube ukte kalmasın diye soruyorum, uzunca bir süredir de youtube düşüncem vardı çünkü.
Yorum yapan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum