CPU Aşımı hemen hemen bütün hosting kullanıcılarının başına gelmiştir. Bu limiti ne kadar aşmadığımızı düşünsekte maalesef CPU Aşımı yaptığımız Sunucu üzerinde kurulu olan CloudLinux tarafından hesaplanmakta ve izlenmektedir.
Yani CPU kısaca sitemizde işlem yaptığını varsaydığımız bütün her şeyin hesaplandığı sınırlandırıldığı işlem sayıdır bu durumda ziyaretçi sayısını CPU limiti aşımına sebep olarak göstermek yanlıştır.
Bilgisayar kullanıcısı olarak hepimize şu şekilde daha net ifade edebilirim. Kullandığınız bilgisayarın bir işlemcisi vardır Ghz dediğimiz olaydan bahsediyorum. Bir program çalıştırıyoruz ve bilgisayarınız kasıyor belki kendisini kapatıyor. Bu durumda bilgisayarı aldığınız firmaya ben sizden aldığım bilgisayarı 1 kişi olarak kullanıyorum neden bilgisayarım kapanıyor demek biraz komik olabilir.
Yani burada asıl olan sadece kullanıcı değil programında bu durumda etkisi var diyebiliriz.
Anlatımı özetlemek gerekirse :)
Bilgisayar = Hosting
Kullanıcı = Ziyaretçi
Program = Tema, yazılım, eklenti artık sizin aklınıza ne geliyorsa.
Velhasıl kelam CPU aşımı gibi durumlarda projelerinizi riske atmamak için öncelik ile sitenizin durumunu gözden geçirmeniz gerekmektedir.
1- Sitenizin ziyaretçi durumu 500'den fazla mı genelde Wordpress siteler 1000 Ziyaretçiden sonra sıkıntı çıkarabilir.
Yukarıdaki durum ile karşılaşıyorsanız sitenizi gerçekten bu işten anlayan bir yazılımcı tarafından optimize edilmesini sağlamalısınız.
Maalesef bu işi herkes yapmıyor bu nedenle sağlam referansların öncelikli olması sizin için avantajlı olacaktır.
2- İnternet adresinizin ziyaretçi durumu yüksek yani 2000'den fazla bu durumda hosting firmanız ile görüşerek 1 Adet VDS sunucu almanız gerekir.
Yukarıdaki durum ile karşılaştığımızda ise 1 Adet sağlam gerçekten boş bir sunucudan açıldığına inandığınız sağlam bir firmadan en az 2GB Ram ve 2 Core işlemciye sahip sunucu almalısınız.
Sunucu aldıktan sonra Hosting firmanızın sunucunuzu optimize etmesini ve cPanel kurmasını talep edebilirsiniz.
Yani VDS sunuculara geçtikten sonra problem yaşayacağınızı destek alamayacağınızı düşünmeyin. Hosting firmanıza bir hosting sunucusu olarak kurulum yapılmasını talep etmeniz yeterli olacaktır.
cPanele ara sıra ihtiyacınız oluyorsa lisans bedelini ara sıra ödemeniz işinizi görecektir. İleri ki süreçlerde sitenizde kapanma oluyorsa Litespeed alarak İnternet adresinizin daha hızlı ve sunucunuzun bir o kadar dayanıklı olmasınıda sağlayabilirsiniz.
NOT: Şunu ifade etmek isterim ki para vermeden bir şey başarılamaz yani kazanmak için harcamak gerekmektedir. Projelerinizi Hosting sunucularında barındırılması konusunda inatçı olmak ne yazık ki projelerinizin ve girişimlerinizin son bulmasına yol açabilir.
Emin olun projelerinizin bu şekilde büyüdüğünü göreceksiniz. Güzel gelir elde edebileceğiniz bir İnternet adresi için aylık maksimum harcayacağınız tutar: 300 - 350 TL
Tabiki bunun zeminini güzel yatırım ve doğru yatırım hazırlamaktadır. Projelerinizi ve girişimlerinizi maddi kısıtlamalar ile yok etmeyiniz.
Sağlam bir İnternet adresi için aşağıdaki 4 ana maddeyi uygulamanız yeterlidir.
- Doğru yatırım ve nakit para.
- Doğru barındırma şekli ( hosting, vds, dedicated )
- Optimize edilmiş hafif bir yazılım.
- Güzel bir fikir ve proje
Bütün Webmaster arkadaşlarımız bu konuyu okuduktan sonra projelerini ve fikirlerini hayata geçirirken bir kez daha izleyeceği yolu iyi düşünsün.
Gözümüze Büyük Görünen Küçük Engeller Belkide Küçük bir Engel olarak Büyük Fikirleri yok edebilir.
Bütün Webmaster arkadaşlarımıza projeleri ve girişimlerinde başarılar dilerim.