Merhaba,

Burada size vereceğim tavsiyeler tamamiyle kişisel ve deneyip sonuçlarına göre kendimce olumlu sonuçlar çıkardığını düşündüğüm tavsiyelerdir.



  1. Editör kullanmayınız!

  2. [LIST=1]
  3. Çünkü; Siz hiç birşey bilmiyorsunuz ve öğrenmek için yazıyorsunuz. Editör profesyonel anlamda yazan kişilerin işlerini kolaylaştırmak içindir!


  • A-Z gibi kaynakları internet üzerinden temin ederek bu işe adım atabilirsiniz

  • A-Z kitaplarda farklılıklar gösterecektir, bunlardan biriside php çalıştırılaçağı sistemdir.


    1. Çünkü; x kitabında XAMPP, y kitabında WAMPP, z kitabında ise ISS, MYSQL, Apache, PHP kurumları yaparak başlayacaktır. Siz XAMMP, WAMP ve benzeri herşeyi içinde olan paketleri kullanarak başlayın çünkü php düzgün ve doğru bir şekilde çalışmasını sağlamak cidden zor ve zahmetli bir iş. O yüzden hepsi bir arada hazır paketleri kullanın.


  • w3school, wmaraci, *** veya başka php ile içeriklerin olduğu sitelerden örnekleri inceleyin ve nasıl yaptıklarını mantıklarını öğrenin.

  • Ücretsiz script, github, open-socure projelerini inceleyin.

  • PHP bir kişi ben biliyorum ders ise yalan söylüyordur, PHP o kadar alt dalı var ki hangisini neyi bildiğinin çok önemi var. Örneğin; PHP JSON kullanımı bilmeyen birisi AJAX, Web Servisi ve benzeri işlemleri yapamaz...

  • Birşey öğrendikten sonra ilk yapmanız gereken hosting ve domain alıp, bir fikir geliştireceksiniz daha sonra ister istemez o fikirin üstüne koyma isteği konuyor.


    1. Benim ilk yaptığım yazılım, 2006 yılında Metin2'nin register sayfasını kendime göre düzenlemekti.


    [/LIST]