webmaestro3 adlı üyeden alıntı

webteoneno
1-) Dayağa her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ben de karşıyım. Kesinlikle ama kesinlikle kadınlara dayak atılır demiyorum. Öyle birşey kastetmiyorum.
2-) Oruç tutmuyorsan diğer tutan insanlara karşı saygılı olmak zorundasın. Gözlerinin içine baka baka yemek yemek ayıptır, saygısızlıktır, günahtır.
3-)Herkesin inancı kendine, herkes kendi bacağından asılır. Sen kimseyi bu topraklardan kovamazsın. Onlarca millet zamanında bu topraklarda birbirine saygıyla hoşgörüyle bir arada yaşamışlardır.
4-) Son olarak bu ülke müslüman bir Türk Devletidir. NOKTA

Problem bu belirttiğim kısımda zaten. İslam barış, kardeşlik ve hoşgörü demekle bitmiyor iş. Oruç tutmayana hoşgörü ile yaklaşamıyorsan, üstüne üstlük dayak gibi bir yaklaşımı dine dayandırıyorsan, kıçından element uyduruyorsun demektir. İsteyerek aşırı tahrik edenleri ayrı tutuyorum.

Bu adamların barışı, kardeşliği ve hoşgörüsü kendilerine kadar. Başka biri kendilerine bir şey yapsın kıyamet kopar, ama kendileri dini arkalarına alıp dayak bile atabilir.

Türkiye Müslüman bir ülke değildir. Çoğunluğu MÜSLÜMAN GİBİ GÖRÜNEN laik bir ülkedir.