webteoneno adlı üyeden alıntı

Eşsiz ve neredeyse hatasız bir yönetim ATATÜRK zamanında olmuştur. Adalet arıyorsanız da İstiklal Mahkemeleri en adaletli yerdir.

Bu kimin tarafından baktığınıza göre değişir. Tıpkı Videoda ki hocanın söylediğini farklı algılamak, farklı açılardan bakmak gibi.

Mesela basit iki örnek vereyim size.

1. Biliyorsunuz, kılık kıyafet kanunu geldi.

Şimdi size soruyorum; Ömrünüz boyunca giymediğiniz birşeyin, sizden giyilmesini istemek hatta bunu zorunlu hale getirmek Adil bir karar mıdır ? ( Devrim gerekliliği olarak gelmiş olması doğru ancak kişi hak ve özgürlükleri bakımından yanlış buluyorum )

2. Latin Alfabesine geçiş.
Asır boyu Osmanlıca yazıp, osmanlıca okuyan insanlara bir anda Latin alfabesini zorunlu hale getiriyorsunuz. Bi anda ülkenin okuma yazma oranını %5 lere 10'lara düşürüyorsunuz.

Sizce bildiğiniz bir dil yerine yeni bir dile geçiş Adil bir karar mı ? ( Bunu da batılaşma, ilerleme anlamında ileri ülkelerle anlam butunluğu sağlanmış olabilir ancak tek çare bu muydu ? Almanca, Çince, Japonca hala latin alfabesi kullanmıyor ve dünyanın en ileri teknolojilerine sahip ülkelerdir )

Yanlış anlaşılmasın. Kesinlikle Atatürk karşıtlığından yazmıyorum bunları. Sadece farklı bir bakış açısı getiriyorum olaya.