Genellikle reklam ve gelen yatırımla kazanç sağlıyorlar. Birisi yukarıda mining'den bahsetmiş o da mantıklı geldi bana bunlara ek öyle birşey de olabilir.
Çok fazla bu tarz site açıldı iyi düşünülmemiş, sermayesi düşük olan siteler 1 ayda batıyor. Birçok kişi mağdur oluyor. Yatırımsız da oynadıkça gelişilebilen (3-5 ay) oyunlara günde 5-10 dakika ayırıp bakılabilir öyle denenebilir. Yatırımlılarda da çok büyük miktarlarda olmayan 2 rakamlı yatırım yapılarak denenebilir. Her gün yenisi açıldığı için ortalık para kazandıran çiftlik oyunları çöplüğüyle doldu. Aralarında uzun süre arıza çıkartmamış oyunlar denenebilir.
Herşeyin ömrü olduğu gibi bu sistemlerinde ömrü var elbette. Güvenilir bir sistemi ilk açılışta yakalayıp kapanana kadar bir miktar kazanç sağlamak mümkün. Geçen sene açılıp hala devam eden bir oyun artık sallantıya girmeye başlamıştır diye düşünüyorum. Ömür boyu devam etmeleri mümkün değil. Kredi çekip yatıranlar falan olduğunu görüyorum. Onlar büyük risk. Yatırımsız gelişmeye izin veren oyunlarda eğlencesine takılınır, para kazandırırsa ne güzel.