Liseyi bitirdim artik university'e gitmek istiyorum
Simdi diyeceksiniz ki len amerikada'sin bize mi soruyorsun falan
Hayatlari o kadar ucuz ki karsi tarafin amerika'da yasayabilmesine imkan bile vermiyorlar.
Kelimelerden ziyade yazıdaki düşük IQ seviyesi rahatsız etti beni. Sırf ailesi zamanında yurt dışına yerleştiği için kendini Türkiye'deki insanlardan üstün gören tipik, eğitimsiz, görgüsüz Türk gurbetçi profili.
Simdi diyeceksiniz ki len amerikada'sin bize mi soruyorsun falan
Hayatlari o kadar ucuz ki karsi tarafin amerika'da yasayabilmesine imkan bile vermiyorlar.
Kelimelerden ziyade yazıdaki düşük IQ seviyesi rahatsız etti beni. Sırf ailesi zamanında yurt dışına yerleştiği için kendini Türkiye'deki insanlardan üstün gören tipik, eğitimsiz, görgüsüz Türk gurbetçi profili.
Ilk ornek gosterdigin cumlede ne yanlislik var birader, nesi seni rahatsiz etti? universite yerine university yazdim diye mi bozuldun? iste bunu yasamayan anlayamaz. bu kadar net diyorum. ne kadar yazsam ne kadar anlatsam bos. sonra biri cikip diyor ozenti misin iki dakikada turkceyi unuttun o kadar turkce yazmissin aralara ingilizce kelimeler var falan filan. inan bunu yasamadan bilemezsin bu kadar net diyorum.
2. cumlenin seni neden rahatsiz ettigini biliyorum az cok. Ben 19 yasindayim, sen benim buyugumsun hayata daha farkli bir bakis acin var. Belki ufkun benden daha genis bilemem, belki dertlerin benden daha farkli. Hayat seni ciddilestirmis olabilir. Bilmiyorum senin mizacina bagli. Lafim yok :P
Son ornek gosterdigin cumle ise evet, o en basit hali cumlenin. Kac defa silip tekrar yazdim. Asosyal toplulugu fazla oldugu icin insanlar karsisindakini de o sekilde gormeye baslamis artik. DH'nin %70'i oyle. Pirlanta gibi insanlar allahtan hala var...
IQ seviyem hakkinda hic bir bilgim yok, valla olcturmedim ama muhtemelen dusuktur. Yuksek oldugunu sanmiyorum :P Bak fark ettiysen hocam tum yazdigin kisimlara katildim. Son kisim haric ama...
Ailem beni buraya yerlestirmedi. Anneme Green Card cikti, gitmek istemedi ben yapamam edemem dedi. 16 yasimda cikip geldim. Annemde benimle geldi ama sirf kagit islemleri icin. 1 yildan az kaldi. ben 1,5 yil kaldim. 18'e basmaya yakin tekrar dondum. bu sefer florida'ya. tek basima, hic bir tanidigim olmadan. sadece 500 dolar ile. florida'yi hic bilmeden, orta seviye ingilizce ile. yeri geldi banklarda homelessler ile yattim, yeri geldi 2 hafta ayni ic camasirini giydim. yeri geldi okyanusda dus aldim. yeri geldi millete is dilendim. kademe kademe ilerledim. iyi insanlarla tanistim. kalacak yer buldum, guzel arkadaslar edindim. cevre edindim. devami geldi. suan iyi konumdayim maddi acidan diyebilirim. her ay aileme para gondermeye calisiyorum. ya buraya usenip yazmadigim o kadar cok sey yasadim ki. ozet olarak her konuda haklisin ama son yazdiklarinda haksizsin be :/