Sol kulağımda iki tane var. Sanırım az da olsa tecrüben vardır.
1- İlk delik spreysiz ikincisi spreyli delinmişti. Açıkçası ikisinde de acı hissetmedim. Ama tabi spreylisi daha makbul oluyor. Eczane veya kaliteli bir kuyumcuda deldirirsen sprey sıkarlar zaten.
2- Acısı yok denecek kadar az . Anlık keskin bi acı ama irkilmiyorsun bile.
3- İlk delme küpesi genelde standart olur. Saydam taşlı bir npkta küpe olur. Unisex olur ilk küpeler. Zaten kendi küpeni götürme ve takma tavsiye etmem. Delerken kullandığın küpeyi 2 hafta çıkarmanı tavsiye etmem. O küpeler daha geniş oluyor. Hemen çıkartırsan hem içi yarayken çıkarmış olursun hemde tam geniş olmadan çıkartmış olursun. Sonrasında yaklaşık 1-2 hafta deldirme acısının 5 katını yaşarsın :D

Tavsiye olarak ilk deldirdikten sonra günde 2-3 defa küpeyi 360 derece döndür. Döndürmezsen kulağına yapışma ihtimali var.
Tavsiye 2 olarak ise hemen çıkarmamaya özen göster. Ne kadar uzun durursa o kadar rahat diğer küpeyi takarsın. (ben ikinciyi erken çıkardım 2 defa iltihap kapto 1 defa kendim hafif kapanan kulağımı deldim)

Edit: küpeyle erkekliğin delikanlılığın alakası yok. Var diyenin kalbini kırarım.
Edit2: lütfen böyle şeyler kullancaksan hiç deldirme müdür :D
https://images.tahtakale.net/56367/56367_1000_84259_celik-sallantili-erkek-kupe.jpg