Merhabalar arkadaşlar,

Haber sitesi olan yada daha öncesinde haber sitesi üzerine tecrübesi olan kişilere sormak istediğim birkaç soru bulunuyor.

Büyük haber sitelerinden dolayı büyük bir beklenti olmamak şartıyla açılan genel haber sitesi sıkı bir çalışma ile günlük kaç bin ziyaretçiye kadar ulaşabilir? (Değişken olduğunu biliyorum ancak tecrübelerinizin az çok rakam vereceğini düşünüyorum.)

Ekip olarak en az kaç kişi haber sitesini yürütebilir?

Spor, magazin, ekonomi, dünya... vb. kategorilerininde bulunduğu varsayılarak günde en az kaç haber ve makale girilmesi sitenin ziyaretçi kaybına uğramamasını sağlar?

Genelde niş haber siteleri daha avantajlı olduğu söyleniyor ancak genel haber sitesi ile belirli bir konuma gelmek artık imkansıza yakın diyebilir misiniz?

Tema konusuna gelirsek haber sitesi denilince haber7 tarzı tema dışında bir tema düşünmüyorum. Bundan dolayı Gazisoft teması kullananlar olası bir problem halinde firma desteği ne derecede olduğunu anlatırsa sevinirim.
Bunun yanı sıra aynı görünüme sahip başka firma temalarından tavsiye edeceğiniz var mı? Tabi o tema ile yapılmış sahibi büyük firma olmayan bir örnek gösterebilirseniz sevinirim.

İlk yapılan tema, ajans üyeliği ve Hosting yada sunucu masrafları haricinde düzenli çıkan masraf var mı?

Sunucu satın alsam içerisinde haber sitesinin ve bloglarında bulunduğu kaç adet site sunucu hızını etkilemeden barınabilir?

''Çok para kazanacağım'' diye gerçek dışı bir mantıkla yolu çıkmıyorum, amacım her konudan yazdığım makalelerin günlük birkaç bin insana ulaştığını ve bu insanların sitemi takip ettiğini görmek. Tabi ki gelir olmayacak diye bir mantığa da sahip değilim. Bu bağlamda site günlük 10K tekil hite sahip konuma geldiğinde doğru reklam yerleşimi ile ortalama kazancı ne olur? Yada sizin tecrübeleriniz kaç ziyaretçi ile ne kadar kazandırdı?

En az 5 yıllık bir istikrar süreci ile 5 yılın sonunda tahmini olarak bana gelebileceğim konumu söyleyebilir misiniz?


Tüm bunların dışında haber sitesi üzerine tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi kısa bir hikaye tarzında yazarak hem bana hem de bu konu üzerinde merakı olan kişilere bir kaynak olması için yazarsanız sevinirim.

Teşekkürler.