umityilmazcomtr adlı üyeden alıntı

haber sitelerinin %90 sosyal medya ile ayakta duruyor sosyal medya gücün varsa tema vb pek bir önemı kalmıyor adamın aktif 1milyonluk sayfası var ve gündeme uygun haber atip 100k hitte çekebiliyor genel olarak
1-Ajanslara abone olman sart hitli oldugu zaman sorun çıkariyolar
2-Haberlerde başlık ve manset içerikten daha önemli ( insanlar ona göre tıklıyor ) örnek ünlü futbolcu hayatını kaybetti diyor ama içeri girdiginizde amatör biri çıkıyor
3-Sosyal medya olarak farklı farklı sayfalar satın alabilirseniz sizin için daha iyi olur
4-Hit alabilcek haberleri facede gönderiyi öne çıkarın mutlaka
5-10k hite pek birsey kazanamassın belkide tabi bu yerel yada sitenin amacına göre değişir 1k hitli yerel sitesine bölgedeki esnaftan vb reklam alarak bilr daha çok kazanabilirsin

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Sosyal medya konusunda haklısınız öncelikle bu alanda bir ağ kurmakla başlayabilirim. Özellikle sosyal medyada aktif türk takipçisi olan sayfalar oluşturmak için önerileriniz nedir? Hazır sayfalar alıp birleştirmek yada hazır yüksek ziyaretçili sayfa satın almak mı? Organik şekilde ziyaretçi artırmak için neler yapmak gerekiyor? Dediğiniz dönemsel haberler konusunu not aldım.

gaste adlı üyeden alıntı

Haber sitesindeki yayınlanan br haberin ömrü 3 gün. Örneğin; bir kaza haberi yaparsınız 3 gün sonra o haber kimsenin ilgisini çekmez. Belki o gün 3-5k o haber için ziyaretçi alabilirsiniz ama 1-2 gün sonra değeri kalmaz. Burada zaten ne çok haber yapmanız gerektiği ve sürekli yayın yapmanız gerektiği anlaşılıyor. 1 yıl sonunda sitenizde günlük 20 haberde 7k haber yazısı çöp olarak hem resim hemde alan kapladığından gereksiz kirlilik yapacaktır. Bunun yerine kalıcı bir yayına yönelmenizi tavsiye ederim. 20 sağlam haberle günlük 50k'ya kadar hit çekebilirsiniz.


Hep merak etmişimdir dediğiniz gibi bir süre çöp haber olanların dahi uzun yıllar sitede var olması sunucuya yük bindirmiyor mu? Kalıcı yayından kastınız blog yada diğer konulardan siteler açmak mı? Halihazırda bir blog sitesine sahibim bir iki ay sonra gerçek hayattaki düzenim oturacağı için yoğun ve düzenli bir makale girişine başlayacağım. Bu bağlamda haber sitesine de günde 20 tane haber girmekle bir site sahibi olmak istiyorum. Amaç zevk almak ancak verilen emeklerinde belirli bir konuma geldiğin görmek güzel oluyor. Sizce genel haber sitesi yerine belirli bir sektör üzerine haber sitesi açsam yine de yorumunuzdaki düşünceleriniz bu site için de geçerli olur mu? Bu arada yorumunuz için teşekkürler.

Graybilisim adlı üyeden alıntı

2009 yılında güzel bir haber sitem vardı tek tek değilde sohbet edermişmiş gibi cevap mermeye gayret edeyim.

1. haber başladığınız gün itibari ile sıfır bir domainle başlarsanız günde beş içerik girildiğini varsayalm aylık olarak eğer 120 ıkı ay içinde yakalayamassanız sıkıntı yaşarsınız. bu sıkıntıda mevcut içeriklerinizi bilgi ve magazin ağırlıklı yapmak hit yükseltecektir. bunu inkar kimse edemez çünkü toplum biraz ahlaksız. magazin düşkünü olduğu için size hit kazandırır.

buda 120 seviyesinde olan beklentinizi 300 çıkarmaya yetecektir içeriklerin özgün olmasıda gerekli mutlaka kendi yorumunuzun olduğunu düşünün yani yazarlar önemli size ilk aylar yazarlarınız kazandırır. çünkü edip 5 kişilik bir ekip var ve her birsi 3 habe reklese aylık hit 500 çıkabilir bu sayıda gşttikçe artacaktır.

magazin en ağırlıklı hit getiren alan sonrası hatminime göre trasfer ayındayız ve buda size yakın zamanda kazandırır. siyasi haberler sonra çünkü devlet aleyhi e yazarsanız kayyım atarlar ne olur ne olmaz :D

büyüyorsunuz ve ve bu sizin ilk atlı ayda neler yaptığınıza bağlı olacak kazandığınız an farklı içerikler üreterek her alana girecesiniz. siyaset borsa vb

sunucu vb durumlar ne duurmda bilmem ben deva hallediyordum o zaman.

haber siteleride artık ticaret siteleri gibi düşün ve siteden çıkmak isteyene uyarı verin habersiniz olsun tak çarpıya basacağı sırada ona b.r öneri sunun bu onun en az sitede 2 saniye daha kalmasına veya sizden haberdar olmasına sebebp olacak tıklarsa haber eklediğiniz zaman isterseniz ona uyarı düşersiniz ve ziyaret edecektir.

her gelen ziyaretci sizde kalması için bu formüller orataya çıkacaktır ve zanç elde edersiniz tanıtım yazılar vs kendi içinizden asla vermeyin ve news başvurusu için destek alın news demek hit demek ben buradayım demek hitleriniz üst seviyeye gelir ve arkanıza yaslanıp yazarlarınızı editörleriniz izlersiniz. umarım başarılı ve trafsız bir haber siteniz olur.

ayrıca saldırı vb atacklar içinde ilerleyen zamanalrda test yaptırmanız lazım olacak bunun için10 milyarı gözden çıkarmanız gerek. kurumsal kişilerden destek alıp bu işide yaparsanız güzel olur dediğim gibi ekibinizin en iyi parçası editör..

artı sosyal medya iki kişi dışarıda olan sorular sorar muhabbet eder youtube üzerinden haber yaparsınız studyonuz bile olabilir iş yerinizde ufak ıkı masa ıkı sandalye bir kamera ile :) farklı kişileri konuk alırsınız bu ne demek biliyormusunuz bu heryerde gorulmenıze sebep olur..artı youtube uzerınden aktif olmanız o alandada var olmanızla birlikte artı kazanç

kimler konuk gelir buradan ıkıtane ıs yapan elemanda olur dışarıdan bir siyasetci bilegelebilir. amator bir oyuncu bir psikolog bir doktor.. herşey size bağlı bende fikir çok.. emek verin


Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yorumunuzu akıcı bir şekilde okurken başta bir haber sitesi açma fikrimin yorumunuzun sonuna geldiğinde reklam şirketi açmaya geldiğini farkettim neyseki uzun sürmedi :)

Sosyal medya ve düzenli olarak yazı girişi konusunda söylediklerinizi not aldım. Siteden çıkarken verilen uyarıya kadar genel bir taslak oluşturmaya çalıştığım için söylediklerinin hemen hepsini not aldım diyebilirim.

Stüdyo kurma ve haberciliği meslek olarak yapanların alanına girme gibi bir niyetim yok ancak 3-5 yıl sonrasında alanında uzman olan kişilerden yazılar alma gibi bir niyetim bulunuyor.

Son olarak siz olsanız genel haber sitesi mi yoksa belirli bir sektörde haber sitesi mi açmamı tavsiye edersiniz?