Arkadaşlar yorumların hepsini tek tek okudum. Toplumun bulunduğu durum beni her gün daha da çok üzüyor.

Bakıyorum, saçı uzunlar saçı kısalarla, küpesizler küpelilerle, etek giyen kadınlar pantolonlularla, türbanlılar türbansızlarla ve ters şekillerde herkes birbiriyle bir kutup olmuş. Arkadaşlar napıyorsunuz? Napıyoruz? Neler oluyor?

Farkında değiliz, değilsiniz belki ama aramızda 'böl, parçala, yok et' politikasının izleri var. Herkes birbiriyle parçalanmış, kutuplanmış durumda. Müslümanlar ve gayrimüslimler bi kutup, erkekler kendi içinde ayrı şekillerde onlarca kutup, müslümanlar kendi içinde apayrı onlarca grup. Tek olmamız gerekiyor, tek!

Bakıyorum yorumlara, küpe takmayın diye eleştiren ve cinsel yönelimlerine bile küpeden yorum yapan arkadaşlar dini açıdan yüklenmiş. Hemen Google'a yazıyoruz, Hz. Muhammed'in gayrimüslimlere karşı bakışına. Hani varolan bir ayrışma ya. Sonuçta apayrı dinlere mensuplar. Ne diyor?; [http://sonpeygamber.info/hz-peygamber-in-gayr-i-muslimlere-yonelik-tavir-ve-tutumu]

Hz. Peygamber’in Gayr-i Müslimlerle İlişkilerinde Temel İlkeler
a) Ahlak
b) Sabır
c) Yapıcılık
d) Temel Hak ve Özgürlüklere Saygı
e) Hak ve Hakikate Çağrı
f) Adaletle Hükmetme
g) Kültürel Farklılıkları Gözetme

E inandığınız, inandığımız dinin Peygamberi, Peygamberimiz Hz. Muhammed bizim en büyük rehberimizse İslam yolunda, neden onun farklı görüşlere uyguladığı ilkelerini uygulamayalım??

Peki ya Osmanlı Padişahlarından Fatih Sultan Mehmet ne diyor?
İnsanlara : ” Dinin nedir ? Namaz kılıyor musun ? Oruç tutuyor musun ? ” gibi Allah’ın soracağı soruları sormayın! İnsanlara : ” Aç mısınız ? Bir şeye ihtiyacınız var mıdır ? Bir sorunun var mı ? ” gibi kulun kula soracağı sorun.

Siz burda karalama yapıp, saldırıp ve agresif tutumlarla suçlayınca kimseye katkınız olmuyor. Aksine ülkenin kötülüğünü dahi isteyen insanların ekmeğine kaymak sürüyorsunuz arkadaşlar. Ben hayatımda hiç küpe takmadım, ve kendi tercihlerim sebebiyle takmam da. Ama takan arkadaşı suçlamam. Sonuçta eğer küpe ilk erkekler tarafından tercih edilse ve 'kadın takısı' algısı olmasa, kemer ve saat gibi erkekler küpe takıyor olurdu. Unutmayın ki nesnelerin cinsiyeti olmaz.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Önce Saygı!

Teşekkürler.