Sevgili arkadaşlar açık filan kesinlikle yok. Kanunen belirlenmiş sınırlarda bizlerle resmen oyun oynuyorlar.

Kanunen maksimum taahhüt 12 ay olabilir. Yani taahütü 12 aydan önce bozarsan ceza filan hesaplıyorlar ve alabiliyorlar. 12. ay + 1 gün olunca taahhüt zaten kanunen bitmiş oluyor. O yüzden 24 ay "sözünüze" diyorlar. 12 Ay taahhüt geri kalan 12 ay ise söz vs gibi değerlendiriyorlar, bilerek söz kelimesini kullanıyorlar. Bilmeyen adam ise 12 aydan sonra taahhütüm devam ediyor sanıyor.

Gelelim işin çakallığına. Diyelim 13. Ayda kapattırmak istiyorum diyorsunuz size 13 Ay üzerinden cezai bedel hesaplıyorlar(Ya da kafalarına göre bi cezai bedel) ve bunu size söylüyorlar(Neden çünkü vazgeçirmek için bir numara bu (Evet bunu kocakoca şirketler yapıyor)). Peki yaptırımı var mı? Yok. Çünkü 12 aydan fazla taahhüt olamaz. Siz 12 Ay faturalarınızı ödediğinizde yükümlülüğünü tamamlamış oluyorsunuz zaten. Kanunda böyle. 13. ayda kapattırmak istiyorum dediğinizde kapatmak zorundalar.

Ne yazık ki bu durumlar haklarımızı/ilgili kanunları iyi bilmemekten kaynaklanıyor.

İlgili Madde: MADDE 52 içinden.

6502 sayılı kanunun abonelik sözleşmeleriyle ilgili 52’inci maddesi ise şöyle:
“..... Tüketici, belirsiz süreli veya süresiz bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir. Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması hâlinde de tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshi için sözleşmenin tesis edilmesini sağlayan yöntemden daha ağır koşullar içeren bir yöntem belirleyemez....”

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131128-1.htm