Sabutay adlı üyeden alıntı
Çekilişlere katılan siteler/bloglar sürekli güncel ve asıl fayda sağlayacağı sitelerdir.
Yani o 100-500 tane wiki tanıtımdan aldığın linkler ile güncel temiz kısacası değerli sitelerden aldığı linklerin fiyatı aynı mıdır?
Ayrıca o örnek olarak verdiğim 100tl ile bu tür kaliteli sitelerden taş çatlasa 7-10 tanesinden tanıtım yazısı satın alabilir. Ama bu sponsorluklarla onlarca tanıtım yazısı ve link satın almış oluyor.
Son olarak; seomple kardeşim ne demek istediğimi anlar zaten. Ayrıca katbekat fayda sağlamasaydı böyle sponsorluklara kalkışmazdı.
(Bunu kötü anlamda söylemiyorum. Sonuçta ticari zeka ve önemli birer seo çalışması bu yaptığı...)Saygılar.
Anladım ne demeye çalıştığını hocam :) Şöyle açıklayayım durumu.
1. konu kimsenin kimseye hayır sağlama düşüncesi yok, katılanların bloglarının %90'ı paravan ve işe yaramaz bloglarlardan oluşuyor :) [Burda blogları kötülemiyorum, benim bi domainim var mesela, subdomain açıyorum tanıtım die, veya bi genel blogum var bi tumblr, ben blogumla değil tumblr ile katılıyorum :)
2.konu kendim zaten backlink işi ile uğraşıyorum, backlinki dert etseydim millete liste yapıp hayrıma vermezdim :) Benim tek listem bugüne kadar yapmış olduğum çekilişlere bedeldir ;)
3.konu ise ben yarar bekleseydim en son Onur'un çekilişindeki gibi hediyeleri arttırır katılım fazla olsun derdim, ama dikkat ettiyseniz sadece kitap dağıttım ;) Bugn kitap okuyan olur ise yine büyüklerimin hayrına veririm :)