Being adlı üyeden alıntı

Yeni başlayan olduğunuzu göz önüne alacak olursak Ubuntu / Debian tabanlı dağıtımlarla başlamanız sizin için daha kolay olacaktır. Ubuntu'nun Unity arayüzüne sahip sürümünü pek kullanmadım ama Xubuntu ve Gnome Shell sürümlerini baya beğenmiştim. Eğer bilgisayarınız donanım açısından sınırlıysa XFCE arayüzüyle gelen Xubuntu'yu öneririm.

Son olarak Linux dağıtımları içinde tek favorim Elementary OS olmuştu. Artık kendimi macOS'in durgun sularına bırakmış biri olarak tekrardan bir gün Linux kullanıcısı olsaydım ilk tercihim Elementary OS olurdu.

Aslında geçmişte merak ettiğim bir konuyu tekrar ortaya çıkardınız. Bu Xubuntu, Kubuntu, Ubuntu... bunlar arasındaki farklar nelerdir? Hep merak etmişimdir.

Elementary OS'u blog yazılarında görmüştüm de adı tanıdık gelmediğinden geçmiştim. Kullandığınızı söylüyorsunuz, izin verirseniz Ubuntu veya Mint'e göre farklılıklarını sormak isterim.

Sonradan gelen güncelleme: Bu sorduğum soruların cevaplarını sitenizi incelediğim süreçte gördüm. Cevaba gerek kalmadı :)