Arkadaşlar merhabalar,
Uzun zaman önce bir iş karşılığı aldığım bitcoinim yaklaşık 10.000tl olmuş. Ben aldığım sıralarda 800tl dolaylarında idi.
Malum bizde de dolar fırladı fakat btc/usd olarak incelersek 200 dolarlardan 3000 dolarlara yükselmiş.
Ekonomist olmasam da az buçuk ekonomiden ve kurlardan anlayan biri olarak kesin elimde patlayacak dediğim bu coin nasıl oldu da bu kadar yükseldi anlam veremedim. Hadi arzdı talepti manipülasyondu anladık diyelim.
Diğer bir konu coin madenciliği. Dijital işlere de çok uzak olmasam da hala daha bu mining in sistemini çözmüş değilim. Biri diyor şifre çözüyorsun biri diyor bankanın güvenliğini şifreliyorsun. Yahu kim niye bize eşek yükü ile çalıştırdığımız cihazlar için para ödüyor anlam veremiyorum.
Bitcoin madenciliği ile uğraşan var mı? İş bana çok çok saçma gelse de, ha patladı ha patlayacak bu uyduruk sistem desem de bu mining işinden millet parayı vurdu.
Mining hakkında bilgisi olup beni aydınlatabilecek birileri var mı? Birikmiş param var, azımsanmayacak kadar. Bu antminer falan cihazlar var litecoin için almaya değer mi?
Bilgilerini paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.