Herkese merhabalar,
Gerek WMaracı forumu içerisinde gerek forum dışında gelen iletilerle gördüğüm kadarıyla Wordpress seo konusunda çoğu kişi zorluk yaşıyor. Uzunca bir zaman harcadıktan sonra, WMaracı'ndaki içerik üretmeye, ürettikleri içeriklerin meyvesini almak için sitelerinde "seo yapmaya" gayret eden insanlar için faydalı olmasını ümit ettiğim, seo konusunda çözümün bir parçası olan bir yazı kaleme aldım.

Wordpress Yoast ayarları konusunda detaylı bir rehber hazırlayarak bu konuda zorluk çekenler için bir yol göstermek istedim. Bu konu altında yada yazıya yorum olarak yapacağınız geri bildirimlerle ve çıkan yeni sürümlere göre yazıyı güncelleyeceğim. Böylece bu konuda yardıma ihtiyacı olanlar daima güncel bilgilerle hareket etmiş olacaklar.

4400 küsür gibi oldukça fazla kelimeye sahip yazıda sizlere yardımcı olmasını dilediğim en ince ayrıntılara kadar değindim. Burada yazıyı paylaşmak istiyorum ancak bayağı uzun olduğu için sıkıntı çıkarmak istemiyorum. Yazı hakkındaki ve ilerleyen süreçte eklenebilecek yeni yazılar hakkında geri dönütleriniz beni mutlu eder :)

Yazının genel taslağını burada paylaşayım böylelikle ne okuyacağınızı daha iyi anlamış olursunuz.

Gerekli Minimum Wordpress Sürümü: 4.8
Uygulanan Wordpress Sürümleri: 4.7.x - 4.9.x (GÜNCEL)
Yoast Sürümü: 8.2 (Yayınlanma tarihi: 11 Eylül 2018)

Yoast seo eklentisinin özellikleri
Yoast'ın size ne kazandıracağı ve sitenize ne gibi fonksiyonellikler katacağı hakkında geniş bilgilendirme.

Yoast seo eklentisinin kurulumu
Detaylı ve adım adım kurulum bölümü.

Gelişmiş Yoast SEO Ayarları:

  1. Genel

  2. Search Appearance (Arama Görünümü)

  3. Arama Konsolu

  4. Sosyal

  5. Araçlar

  6. Premium

  7. Video Anlatım (Eğitimlerim'de)

  8. İndirilebilir Hazır Ayarlar



Gelişmiş yoast ayarlarında yer alan tüm ana başlıklar, alt başlıklar, alt başlıklara ait ince ayarları tek tek hem yazılı hem görsel olarak detaylıca anlattım. Yukarıda detaylıca hangi ayarı görmek isterseniz direkt o ayara gideceğiniz bağlantılamaları yaptım.

Yukarıda bahsi geçen yazıda eklentinin kendi ayarlarını detaylıca bulabilirsiniz. Yakında yayınlayacağım diğer bir yazıda da Yoast'ın yazılar, safyalar ve diğer içerikler için nasıl kullanılacağına değineceğim. Yine o yazıyı ve detaylarını da bu konu altından duyuracağım.

Uzun bir zamandır Wordpress konusunda şirketlere, kişilere, tüzel kişilere teknik destek veriyorum. WMaracın'da da birçok kişiyle çalışmalar yaptım. Bu tecrübeye dayanarak Yoast, Wordpress kullanıcılarına şiddetle önerdiğim ve bizzat kullandığım eklentilerin başında geliyor. Umarım sizler için de faydalı olur :)

Video Anlatım Yayında Arkadaşlar:
https://blogkurdu.net/egitimlerim/yoast-seo-ayarlari-videolu-anlatim/

________________________________
[COLOR=red]Dikkat dikkat![/COLOR] Yoast SEO premium özellikleri yazısı yayında! Yoast SEO'nun premium sürümünü kullanmak isteyenler detaylı incelemeyi okuyarak karar verebilirler.
________________________________

Yoast SEO yada farklı sebeplerden yaşadığınız Google indexlerinde çift başlık görünmesi, site adının iki kez görünmesi gibi sorunlar için çözüm anlatımı yaptığım içerik yayında:

* Wordpress çift başlık sorunu çözümü

________________________________

[COLOR=#f39c12]*Yeni*[/COLOR] SEO dostu URL nedir? Linklerde ".html" kullanmalı mıyım? Yazı URL lerinde tarih olmalı mı? Ve daha birçok konuda aydınlatıcı yepyeni bir içerik: Wordpress SEO dostu kalıcı bağlantı ayarları nasıl yapılır?

__________

WP TEMA ÖNERİSİ: Eğer SEO skoru yüksek bir Wordpress tema arıyorsanız Yoast ile gücünü birleştirdiğinde 88/100 SEO skoruna ulaşan, son zamanların popüler blog & magazin teması Minima'ya göz atabilirsiniz.

Wmaracı üzerinde yayınladığım diğer kılavuz yazılar:

1- Gelişmiş Yoast SEO Ayarları

2- DigitalOcean Hakkında Detaylı Rehber

3- Dev blogculuk rehberi - Blog nasıl açılır?