Aynı sorundan bende muzdaribim, doğrusu kurulum için bir ilerleme kat ettim ama denemeye fırsatım olmadı. Aslına bakarsanız bu işlem için ayrı bir setup projesi yapılması gerekiyor, şuan setup yapan programları araştırıyorum, böyle bir destek sunmuyorlarsa kendi setup programımı kendim yapacağım çünkü bir arkadaşa kurulum dosyasını yolladım kurulum bitti iyi güzel, program çalıştığında setup'dan çıkarttığım mssql express 2012 ürününü sessiz modda kurduruyorum ama bu kurulum ne kadar sürer (normal sql server 2012'nin kurulumu 1 saate yakın sürmüştü), kullanıcı kapatırsa makineyi kurulum uçar, haliyle eksik veya hatalı kurulum olabilir. Eğer kullanıcının cihazıyla ilgili bir sebepten ötürü kurulum hatalı olursa yine ayrı bir dert.

Microsoft bunun için ayriyetten bir destek sunmalıydı bence, resmi setup project'in özelliklerinde framework gereksinimlerinin hemen altında sql server'de olsun, yoksa indirsin kursun tarzında bir bir satır var, denettim ama bir şey gelip gitmemiş. Bu noktada çıkmaza mı girdim yoksa yokuşa mı denk geldim bilemedim, sqllite kullanmak gibi bir seçenek var ama sql server kadar yönetilebilir olacağını düşünmüyorum, özellikle dev veri kümeleri için.

Bu aşamada bilgi paylaşımı yapıp hatta bu konuda detaylı bir pdf kitapçık hazırlasak çok iyi olacak, çünkü 2 haftadır bununla uğraıyorum ve başkaları da uğraşmaya devam edecek.