Macromedia flash player gibi photoshop gibi sonra windowsun moviemaker gibi programlarin hepsinin çalişma prensibi aşşağı yukari aynidir bisiklete binmek gibidir katman-layer gibi sahne-scene gibi terimlerin ne olduğunu nasil çalişilacağini bir kere kaptinizmi sonra hayirli olsun .after efectin ne olduğunu bilmiyorum ancak tahminle bir tarif yapayim. Videohiveden bir ae projesi indir açiklamalara (az önce ben gordum) dikkat et kimi projelerde müzik yada resim dahil olmuyormus extradan satin almak gerekiyor. Neyse projeni satin al ve ae programi ile aç ilk karşina programdan kareler goreceksin biryerde play pause tuşlari olmali bunlara basarak ilerle yada dur degistirmek istediğin yere tikla ve olaylari gözlemle neler oluyor tikladiginda aktif veya deaktif olan menuleri incele yani kisaca ögrenemeye çaliş birkere çözdünmü herşey çorap soküğü gibi gelecek . Türkçe kaynak da sikinti cekersen ingilizce videolar için youtubedeb görsel yardimi tarzanca bir İngilizce ile çozersin ornegin. How to add image in after efect cumlesi gibi yada how to edit videohive gibi İngilizce kelimeler youtubede işe yarayacaktir denemedim ama mutlaka işe yarar şeyler çikacaktir.