Dilara adlı üyeden alıntı

Uzantılı siteler'den kastınız, sitenizin dizine eklenmemesin'den yana yakınıyorsunuz. vermiş olduğunuz site loglara göre 2007'de bir catmod tarafından faydalı bulunup eklenmiş. ve sitede büyük bir sorun görülmedikçe, listelenmiş siteler duplicate olduğu gerekçesiyle silinemez.

Ben şimdiye kadar Dmoz'a başvurmayı düşünmedim bile. Sebebi; daha önce örneğini verdiğim sitelerin kolay kabul ediliyor oluşu, para karşılığı site ekletme ve de güncelliğini yitirmiş sitelerin hala dizinde durabiliyor oluşu gibi nedenlerden dolayı. Eskiden daha tutarlıydı Dmoz. Ama şimdilerde önemini yitirmeye başladığını düşünüyorum. Özellikle Google kendi dizin servisi kapattıkdan sonra buna daha çok inanmaya başladım. Evet Dmoz dizininde sitenizin olması prestij katabilir siteye ama bu herşey anlamına gelmez! Ben Google SEO için önerdiği yönergelere uydukdan sonra ve de Google aramalarında iyi bir konuma sahip oldukdan sonra varsın Dmoz'da olmayayım :) Google "Web’de aradığınız bilgileri bulmanın en hızlı yolunun Web’de arama olduğuna inanıyoruz." bunu diyorsa dizinlerde yer almak çokda önemli değil. Ama Dmoz hala önemi koruyacak ama başlı başına bir referans değil.