-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
G** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar malum bu aralar yabancı ülkede Üniversiteyi okumaya takmış durumdayım. Bu platformda da tecrübeli, bilgili arkadaşların olduğunu düşündüğümden dolayı yazmak istedim. İlk olarak yazılım mühendisliğinin malum ülkede çok bir öneme sahip olmamakla birlikte az buçuk gelişmekte olduğuda belli fakat diğer yabancı ülkelerle karşılaştırıldığında büyük bir fark oluşuyor. Benim de merak ettiğim şudur ki: Amerika ya da İngiltere gibi Ülkelere gitmede TOEFL'ın önemi nedir? (sınavdan istenen kadar puan alındığında da diğer şartlar tuttuğunda gidilebilir.) O iki ülkede yıllık ne kadar gereklidir? Gibi sorular aklımda dönüp duruyor. Elbette bunu internetten bulabilirdim fakat amacım tamamiyle kendi tecrübelerini yalamış kişilerden cevap almaktır. Teşekkür ediyorum bu konuda her bilgi benim yararımadır. Aydınlatılmayı bekliyorum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
Merhaba,
Bu konuda emin ol her şey para. Ya da iyi araştırıp, belli üniversitelerin yarışmalarından indirim bursu almak. TOEFL da olur IELTS de. Bu seni direk okula yerleştirerek yüksek maliyetten kurtarır.
Ama dersen ki "abi naptın? İngilizcem hiç yok 2 senemi alır!", hemen hemen her okulun dil okulu oluyor. 6 leveli bitirdiğin takdirde direk okula kabul alabiliyorsun. Amerika'da durum biraz ticarethane mantığında. Ben okuduğum dönemlerde bunu anladım. Kalacak yerdir, kitabıdır, okul taksididir, aylık bir 1000 $ cebinde olmalı, o da kuru ekmek yer, gerekirse aç kalırım modunda olursan. He tabi bunu taksitlendiren bir okul için söylüyorum...
Para para para...
İmkansız mı hayır.
Başarılar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
Up.
Var mı kardeşimize başka bilgi verecek? :)
1 kişi bu mesajı beğendi.